MOBA Kippenren 2016 - 9 april rondom Barneveld!
Volg RallyForKids op Twitter
Hoofdsponsor van Rally For Kids

 

 

 

 

 

Stichting Rally For Kids
Lunteren

 

 


Op maandag 3 maart bereikte ons het droevige nieuws dat Cees Bax was overleden. Cees was al jaren ziek en heeft het dappere gevecht tegen zijn ziekte uiteindelijk verloren.

Al vanaf het allereerste begin was Cees betrokken bij Rally for Kids. In de eerste jaren met allerlei ondersteunende taken maar later vooral als Hoofd Veiligheid. Dit was iets wat Cees niet licht opvatte. Hij stond voor de veiligheid van alle deelnemers aan de evenementen van Rally for Kids. Dat was voor hem het allerbelangrijkste. En vlak daarna kwamen de kids die bij ons te gast waren. Daar was het hem en zijn vrouw Gerda om te doen. Die kinderen moesten een onbezorgde dag hebben. Dat hij zich wel eens zorgen maakte hoe alles in elkaar moest steken telde voor hem totaal niet mee. De kinderen waren nummer 1 voor hem.

Een vrijwilliger verteld een typerend verhaal: "Ik ontmoette Cees voor het eerst tijdens een evenement van Rally for Kids, de rally in Barneveld in 2006. Hij had een aantal busjes geregeld en was verantwoordelijk voor het transport van onze gasten naar de diverse proeven. Toen ik vroeg wie Cees was werd er geantwoord:"Da's die grote man met die snor en bril. Als er wat is moet je bij hem zijn, hij regelt alles voor je". En zo was het inderdaad. De snor met bril klopte precies. Groot vond ik vooral zijn zorg voor onze kleine gasten. Daar regelde hij werkelijk alles voor. Mijn vragen en wensen werden wel aangehoord maar ik was pas een hele tijd na de kinderen aan de beurt." Zoals het hoort natuurlijk.

In de jaren die daarna volgden hebben wij Cees leren kennen als een man met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Als hij ergens 'ja' tegen had gezegd dan kwam het perfect voor elkaar. Hij was daar heel eenvoudig en rechtlijnig in. Een voorbeeld voor ons allemaal.

Tijdens zijn ziekte heeft Cees diverse behandelingen ondergaan. Deze hadden vaak een behoorlijke impact op hem en dan vooral op zijn energieniveau. Maar zijn taken en afspraken bij Rally for Kids bleef hij nakomen. En hij deed dat met een lach en een positieve uitstraling. Hoeveel ellende er ook was, Cees zag de zon in het water schijnen, zette zijn schouders eronder en ging door. Inderdaad, een voorbeeld voor ons allemaal.

In het seizoen 2013 ging het steeds slechter met Cees. De behandelingen werden intensiever en zwaarder. Maar Cees gaf niet op en bleef dapper strijden. Ook bleef hij betrokkenbij Rally for Kids. Noodgedwongen meer vanaf de zijlijn maar zijn betrokkenheid bleef groot. Tijdens de afsluitavond van het seizoen waren hij en Gerda nog aanwezig en hebben we een gezellige en goede avond met elkaar gehad. Begin 2014 echter haalde de ziekte vernietigend uit en heeft Cees zijn dappere strijd op moeten geven.

Zijn overlijden laat een leegte na. Natuurlijk het grootst bij zijn vrouw Gerda met wie wij intens meeleven. Maar ook Rally for Kids zal Cees missen. Zoals hij zijn er maar weinig.

 

 

 


Data voor condoleren en begrafenis, overgenomen uit de rouwkaart:

Vrijdag 7 maart kunt u tussen 19.00 en 19.45 uur afscheid nemen van Cees en ons condoleren in het uitvaartcentrum, Narcissenstraat 260 in Barneveld.

Zaterdag 8 maart om 10.30 uur herdenken wij Cees in het uitvaartcentrum, waarna wij hem naar zijn laatste rustplaats brengen, op de naastgelegen begraafplaats.

Daarna ontmoeten wij elkaar in uitvaartcentrum en is er eveneens gelegenheid om te condoleren.