MOBA Kippenren 2016 - 9 april rondom Barneveld!
Volg RallyForKids op Twitter
Hoofdsponsor van Rally For Kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Rally For Kids
Lunteren

 

 

Rally for Kids aanwezig bij heropening parkeergarage Edese ziekenhuis "Gelderse Vallei"

In 2000 opende het nieuwe ziekenhuis in Ede “Gelderse Vallei” haar deuren. Eén van de eerste baby’s die daar ter wereld kwam was mijn eigen dochter maar dat geheel ter zijde.

Het ziekenhuis groeit als kool. Er zijn al een aantal interne verbouwingen doorgevoerd en komende tijd wordt er een compleet nieuwe vleugel bij gebouwd. Daardoor ontstond er een chronisch tekort aan parkeerruimte.

Gelukkig was de architect behept met een vooruitziende blik want de constructie van de parkeergarage was zo uitgelegd dat er gewoon nog een derde laag bij op kon. En dat is dan ook gebeurd de laatste maanden.

Vandaag was de feestelijke opening van de verbouwde parkeergarage. Het idee was om met een stoet van 20 auto’s van personeelsleden een aantal kids rond te rijden door de parkeergarage en die bij terugkomst af te vlaggen met een heuse finishvlag. En zo geschiede het ook.

Maar onze voorzitter Gert zou Gert niet zijn als hij niet weer iemand kende die iemand kende die eens had horen zeggen dat een bepaald iemand wel wat voor ons zou kunnen betekenen. Misschien. Je raadt het al: het werden dus 16 auto’s plus vier stuks van Rally for Kids. Prachtige promotionele actie want er zou veel pers aanwezig zijn.

Om 15.00 uur verzamelden wij ons op het tweede parkeerdek waar alle auto’s van de stoet werden opgesteld. Daarna werden wij door de gastvrouw naar de partyzone gedirigeerd waar koffie met wat lekkers klaar stond. Zo tegen 15.30 uur waren ook alle kids aanwezig en kon de pret beginnen. De kids mochten een auto uitkiezen waarin ze mee wilde rijden terwijl de rest van de genodigden van een drietal speeches konden genieten. Dat duurde de kids wat te lang want tijdens het praatje van de Edese burgervader begonnen ze luidkeels te toeteren!! Ik moet zeggen dat dit getoeter voor mij persoonlijk ook niks te vroeg kwam.

De auto’s reden naar de partyzone en de burgemeester zwaaide auto’s de uitgezette route op. Na een stukje binnen en een rondje buiten kwamen de auto’s weer terug bij de partyzone en werd elke auto afgevlagd. De parkeergarage was nu officieel in gebruik genomen!

Voor de kids die met ons meereden was het wel wat sneu dat het allemaal stapvoets ging. Zit je eindelijk eens een keertje in een echte rallyauto word je ingehaald door een peuter op een driewiler! Duhhh….. Gelukkig loste de rijders Gert, Laura, Rien en ome Jan dat op door regelmatig een fiks gat te laten vallen en dan even een pittige sprint te trekken. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan! Vooral binnen in de parkeergarage klonk dat wel lekker moet ik zeggen.

Na de officiële opening werd nog de mooiste auto gekozen en was er aandacht voor Lucas. Lucas is vijf jaar oud en is gefascineerd door parkeergarages. Hij is tijdens de bouw haast elke dag met zijn opa wezen kijken naar de vorderingen. Het mooiste van het verhaal vond ik nog wel dat hij een aantal verbeteringen heeft voorgesteld aan de opzichter. Geweldig toch. Een menneke van vijf die een volwassen bouwvakker even verteld hoe die parkeergarage nog veel beter kan worden. Als beloning voor zijn bouwkundig inzicht mocht Lucas in de voorste auto meerijden en kreeg hij van de burgermeester nog een mooi kado overhandigt.

Maar ook rally for Kids ging niet met lege handen naar huis. Nee nee. Ook voor ons was er een mooie verrassing in de vorm van een envelop met inhoud. Kaartje d’r bij waarin wij hartelijk bedankt werden voor onze inzet. Nou dat hebben we heel graag gedaan natuurlijk maar toch ontzettend bedankt!! We zullen het geld goed besteden.

Zo rond de klok van half vijf hebben wij ons uit het feestgedruis teruggetrokken en op het nieuwe parkeerdek nog even een groepsfoto van het wagenpark gemaakt. Het was voor ons een geslaagde middag waarbij we ons goed in de kijker hebben gespeeld en waar we ook een aantal mensen met kids in onze doelgroep hebben gesproken. Die zien we terug op één van onze evenementen. Missie geslaagd zou ik zeggen.

Hartelijke groet,


Jacko Morren.


Stichting Rally For Kids

 

«-- terug