MOBA Kippenren 2016 - 9 april rondom Barneveld!
Volg RallyForKids op Twitter
Hoofdsponsor van Rally For Kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Rally For Kids
Lunteren

 

 

Rally For Kids actief tijdens wielerronde Heideweek!

Donderdag 26 augustus was er weer het onderhand traditionele Rally for Kids evenement in de Edese Heideweek. Op de donderdag tijdens de Heideweek wordt er door het heidecommitee een wielerronde georganiseerd. In het centrum van Ede is er dan een parcours van ongeveer een kilometer lang afgezet waar de wielrenners hun kunsten kunnen laten zien. En och, als het al is afgezet kan Rally for Kids ook wel een paar rondjes rijden toch? Doen we vast een hoop kids een groot plezier mee!

En zo kwam het dat de Rally for Kids bus langs het parcours stond opgesteld. Gelukkig hadden de monteurs de tent ook opgezet want het regende af en toe meer dan heftig.

Om 15.00 uur kon de eerste groep kids, na het welkomswoord van Gert van de Top onze voorzitter, van start gaan. Rustig aan reden de verschillende auto's hun rondes. Rustig aan omdat er kostbare zaken aan boord waren, de kids, maar ook omdat het parcours op een aantal plaatsen verraderlijk glad was door de regen. En als er één ding is wat wij niet willen is het wel bange kids in de auto. Hun staan in het middelpunt dus het moet gaan zoals zij willen. Gelukkig hadden we ook deze dag weer een aantal ervaren gastrijders tot onze beschikking die al wel vaker met dit bijltje hebben gehakt en liep alles gesmeerd. Heren rijders, nogmaals hartelijk dank voor jullie inzet!

Na de eerste sessie werd het parcours door ons vrijgemaakt voor de Rabo Dikke Bandenrace. In drie heats reed de plaatselijke jeugd op hun eigen fiets een aantal rondes.In de stromende regen. Asof het met emmers over deze kids werd uitgestort zo heftig. Maar het waren zeker zulke bikkels als onze jonge gasten want ze gaven geen krimp en fietsten voor wat ze waard waren. Mooi om te zien.

Daarna was Rally for Kids weer aan de beurt voor de tweede sessie. De weg was een beetje opgedroogd en de heren coureurs gingen er nog eens goed voor zitten. Zodra de passagiers aangaven dat het van hun nog wel wat harder mocht werd er meer gas gegeven. De snelheden gingen wat omhoog en er werden mooie drifts ingezet. Prachtig om te zien hoe de auto's dwars de bocht uit komen. Nog mooier is het om te zien hoe de kids van oor tot oor lachen als ze uitstappen. Stoere verhalen worden er verteld nog voordat de helm af is. Kijk, daar doen we het voor! Het weer was dan wel slecht maar het plezier van de kids was hartverwarmend.

Klik hier voor meer foto's
Het fotoalbum van deze dag is online

 

Stichting Rally For Kids

 

«-- terug