MOBA Kippenren 2016 - 9 april rondom Barneveld!
Volg RallyForKids op Twitter
Hoofdsponsor van Rally For Kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Rally For Kids
Lunteren

 

 

Rally For Kids pimpt rolstoel voor Daniëlle

”Wij rijden om zieke kinderen te verblijden” is de lijfspreuk van de Stichting Rally For Kids. Voor de 14-jarige Daniëlle uit Oldenzaal, die al enkele keren te gast was tijdens evenementen van Rally For Kids, geldt dat zeker. Onlangs mocht zij een in ”Rally For Kids look” gepimpte rolstoel in ontvangst nemen.

Vanwege een spierziekte is Daniëlle slecht ter been en aan een rolstoel gebonden. Maar Daniëlle is een flinke meid die niet bij de pakken neer gaat zitten. Zo doet zij net als de meeste kinderen aan sport. Haar sport is rolstoelhockey. Daarvoor beschikt zij over een speciale rolstoel waarvan de wielen erg schuin staan zodat de stoel niet snel kantelt tijdens het sporten. Ook zijn er extra wieltjes voor en achter om kantelen te voorkomen. Toch wil het nog wel eens gebeuren dat ze met haar rolstoel ondersteboven op het veld ligt, want rolstoelhockey gaat er stevig aan toe.

Tijdens de circuitdag in Lelystad kwam men er achter dat Daniëlle haar rolstoel graag een wat minder saai uiterlijk wilde geven. Ze was er zelf al wat mee begonnen en had hier en daar wat stickers van Rally For Kids geplakt. Daar moest wat aan gedaan worden, vond men bij Rally For Kids en dus werd in overleg met de ouders een plan bedacht. Haar rolstoel moest ze voor ’onderhoud’ een tijdje missen. In werkelijkheid werd hij flink onder handen genomen. Zo kwamen er nieuwe beschermers op de wielen, met rondom het logo van Rally For Kids. De zitting van de stoel kreeg een prachtige zwart/wit geblokte bekleding en achter op de rolstoel kwam een echt rallyschild.

Zo vertrok een afvaardiging van de Stichting Rally For Kids met de gepimpte rolstoel op vrijdagavond in de bekende Rally For Kids bus vanuit Barneveld richting Oldenzaal. Anderhalf uurlater werd de straat in Oldenzaal binnen gereden en luid toeterend werd bij het huis van Daniëlle gestopt. Deze kwam al snel met haar broertjeen ouders naar buiten om te zien wat er aan de hand was. Verbaasd keek ze naar de grote bus van Rally For Kids. De verbazing werd nog groter toenmen met de rolstoel naar buiten kwam. Even was Daniëlle zichtbaar van haar stuk gebracht, maar toen nam ze vol trots plaats in haar nieuwe rolstoel.

Koffie en koek stonden klaar en binnen werd gezellig gesproken over de nieuwe aanwinst. De volgende ochtend zou de eerste speeldag wezen van het nieuwe seizoen, dus was de rolstoel juist op tijd klaar. Er werd afscheid genomen, want ze moest weer vroeg op. De volgende dag trok ze veel bekijks met de nieuwe gepimpte rolstoel. En beide hockeywedstrijden werden in haar nieuwe rolstoel gewonnen!

Hierdoor willen we tenslotte Van Lambalgen Allround-reclame uit Wekerom en Kieft en Klok Vintage uit Renkum bedanken voor hun medewerking met het pimpen van de rolstoel voor Daniëlle.

 

«-- terug