MOBA Kippenren 2016 - 9 april rondom Barneveld!
Volg RallyForKids op Twitter
Hoofdsponsor van Rally For Kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Rally For Kids
Lunteren

 

Verslag van de Nederland Rally 2006
Vierhouten Pallets Nederland Rally is voor Rally for Kids en de Kids! een groot succes.
 
Na een maand van voorbereidingen aan de Opel Astra 2.0 l 16V GSI en het voorbereiden van de activiteiten voor onze Kids is het nu eindelijk 7 oktober 2006. Vandaag gaat de Vierhouten Pallets Nederland Rally rondom Barneveld en Putten van start. Rally for Kids neemt voor het eerst deel aan een rally. Een groot aantal gezinnen zijn uitgenodigd om een dag als VIP te worden behandeld. De gezinnen, waarbij een kind is getroffen door een ernstige ziekte, lichamelijke/verstandelijke handicap of brandwonden worden nu eens in het zonnetje gezet.
 

Vrijdag 6 oktober hebben de leden van Rally for Kids nog tijd nodig om de puntjes op de i te zetten aan de Opel Astra. Nog even een bescherm plaatje op de motorkap, verse olie voor de versnellingsbak en dan is het klaar. Verder moet het service terrein en de VIP tent worden opgevrolijkt met verlichting en een racebaan voor de Kids. Ook is er een springkussen geplaatst waar de Kids zich even lekker op kunnen uitleven. ’s Avonds is het spannend voor Rally for Kids. De keuring van de Opel Astra is gepland om half elf. Veel rallykanonnen zijn de Astra al voorgegaan. De keurmeester checkt onze auto met uiterste concentratie. Dan ziet hij een klein scheurtje in het schutbord. Dit is de ruimte tussen de motor en de plek van de coureur en navigator. Gelukkig geen beweging tijdens het sturen. We ontvangen een goedkeur sticker en mogen deelnemen aan de rally.

Zaterdag morgen zijn we om 6 uur al weer uit de veren om de laatste voorbereidingen te treffen, voordat de Kids komen. Alles voor de service wordt voorbereid en de catering wordt klaargezet. Geleidelijk komen de Kids met hun gezinnen binnen. Tijdens een lekker kopje koffie en limonade opent Gert van den Top deze dag en heet iedereen welkom. Hij benadrukt nog even dat het hierbij om de Kids en hun familie draait en om niemand anders. Hans Jansen wenst hem veel succes tijdens de rally, want Gert gaat de Astra over de rallypaden leiden samen met gastnavigator Henk van de Wardt. Dan zijn er broodjes, voordat Gert gaat starten en de gasten vertrekken naar de proeven. Zes bussen zullen de gasten naar de proeven brengen. Ome Cees heeft alles hiervoor in de puntjes geregeld.

Tijdens de rally zal de Opel Astra drie maal 20 minuten binnen komen voor service. De eerste service is veel later dan gepland. Dit komt door een crash van Jaap van Lagen, waardoor de proef KP1 is geneutraliseerd. Henk belt het service team dat ze eraan komen. Geen problemen met de auto, meldt Henk. Gert stuurt de Opel Astra de service tent in, krik eronder, steunen aan de zijkant en de auto staat in de lucht. De wielen gaan eraf en de remmen worden gecontroleerd. Een remblok aan het rechter voorwiel is gebroken en wordt snel vervangen. Verder worden de ophanging, de carterplaat, de vloeistoffen etc gecontroleerd. Binnen de tijd kunnen Gert en Henk op weg naar de volgende proef. Tijdens de service hebben de VIP gasten kunnen meebeleven wat er allemaal plaats vindt.

Na deze service gaan we naar de ploeg van Eep Borgers om te vragen of wij een nieuw remblokken set kunnen lenen. Deze vervangen we bij de volgende service. De tweede service zit eraan te komen. Weer een telefoontje van Henk, nu minder positief. De auto doet het niet goed! Gert en Henk komen duwend het terrein op. Geen brandstof, geen accuspanning etc. Hulp komt er van twee monteurs van Eep Borgers. Zoekend naar de storing wordt het brandstoffilter vervangen. Compleet vervuild, waardoor de brandstoftoevoer wordt geblokkeerd. Ook moeten de remblokken er deze service aan geloven. Ook is er een elektrisch probleem. We proberen onder tijdsdruk de auto toch te starten met een hulp accu. Hij doet het! Gert en Henk moeten nu snel gaan, want de 20 minuten zijn voorbij en de extra 15 minuten beginnen ook op te schieten. Gelukkig bereiken Gert en Henk de proef in Putten en mogen starten. De derde service verloopt vlekkeloos. Ook de auto functioneert uitstekend. Rally for Kids komt trots over de finish. Het serviveteam en veel geintereseerden wachten Gert en Henk op bij het podium. Gert heeft een fles Champagne van het merk 7Up meegenomen en begint als een overwinnaar in het rond te spuiten. Uit de vele positieve reacties die wij hebben mogen ontvangen blijkt dat het een zeer geslaagde dag was.

 
Kijk voor meer foto's op de fotopagina!

«-- terug