MOBA Kippenren 2016 - 9 april rondom Barneveld!
Volg RallyForKids op Twitter
Hoofdsponsor van Rally For Kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Rally For Kids
Lunteren

 

Spektakel en plezier tijdens de rally-test dag op vliegbasis Weeze/Niederrhein in Duitsland.

Op 22 februari 2007 is Rally For Kids al vroeg in de veren. Om 8.00u vertrekt een groot aantal voertuigen naar vliegbasis Weeze/Niederrhein om daar met zieke en gehandicapte Kids te gaan rally rijden. Rally ForKids mocht op uitnodiging van Gert en Jasper van den Heuvel gebruik maken van het test circuit tijdens een rally-test dag.Een zevental gezinnen, waarbij een kind is getroffen door een ernstige ziekte,handicap of op een andere manier voor het leven is getekend, zijn uitgenodigd om plaats te nemen naast de coureur in een van de vijf Rally For Kids rally auto’s.

Om ongeveer 10.00u komt Rally For Kids aan. In een hangar zijn een aantal werkplekken gecreëerd door collega rallyrijders. Rally For Kids heeft een mooie locatie ter beschikking en begint met het opbouwen van de ontvangstplek en serviceplek. Achter op het buiten terrein wordt een speelplaats afgezet, waar de Kids veilig met de skelters mogen rijden. Deze hebben wij van Buffalo in Barneveld mogen lenen voor dit doel.

Om 12.30u komen de eerste gasten. Er staan wat lekkere versnaperingen en er is limonade en koffie. Dan begint voor de meeste Kids waar ze zo naar hebben uitgekeken. De Kids krijgen een mooie raceoverall aan en een helm op, waarna zij naast de coureur mogen plaatsnemen. De veiligheidsgordel wordt door de begeleiders goed aangedaan.

Dan gaan de auto’s de baan op. Eerst een scherpe bocht naar rechts, dan links langs een huisje een groot terrein op gevolgd door een tweetal snelle bochten. Bij de bunkers volop in de remmen voor een scherp rechts, gas erop en dan weer remmen voor links. Accelereren naar haaks links over een smal gedeelte naar scherp rechts. Door een linker bocht naar het bredere gedeelte. Rechts, weer rechts over een autobreed stuk asfalt en dan links. Het gaspedaal onderin en door een lange linker bocht. Een afwisselend circuit en volop plezier voor de Kids en de coureur.

Tussendoor kunnen de Kids rondrijden met de skelters. Ook zijn een aantal kleurplaten klaargelegd waar de Kids hun creativiteit op mogen loslaten.

Op naar een bocht in de tweede versnelling …hè, hij staat in de vier. Een van de Kids probeert zelfs te helpen met het schakelen. “Leg je hand maar op die van mij, dan doen we het samen”.De jongen met een spastische handicap geniet voor twee. Dit is waar Rally For Kids het voor doet. Ook de andere Kids zijn niet bij de rally auto’s weg te slaan.

Vermoeid gaan de Kids met hun gezinnen naar huis. Van Rally For Kids krijgen zij een leuk aandenken mee om deze dag niet meer te vergeten.

Op een deuk in de deur, een gebroken aandrijfas, en wat olie en koelwaterlekkage is alles prima verlopen. Wij willen Gert en Jasper van den Heuvel, Buffalo skelters en al onze sponsoren bedanken voor het mogelijk maken van deze dag.

Voor meer foto's van deze geslaagde dag kunt u/jij hier klikken of via menu foto's naar Circuitdag Niederrhein gaan.

 

 

«-- terug