MOBA Kippenren 2016 - 9 april rondom Barneveld!
Volg RallyForKids op Twitter
Hoofdsponsor van Rally For Kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Rally For Kids
Lunteren

 

 

Succes team Rally for Kids in rallysprint Almere

Ter voorbereiding op de Rally van Barneveld, waarbij weer een groot aantal kinderen -getroffen door een ernstige ziekte, geestelijke/lichamelijke handicap of die op een andere manier getekend zijn voor het leven – uitgenodigd worden, heeft Rally for Kids twee rallysprints gepland. De eerste vond op 31 maart in Almere plaats en bleek een succes.

Voordat de rallysprint in Almere startte, heeft Rally for Kids alles uit dekast moeten halen om te kunnen deelnemen. Aan één van de twee rallyauto’s bleek nog het één en ander te mankeren na de botsing op het circuit van Niederrhein in Duitsland, net over de grens bij Nijmegen. Gelukkig bleek de auto op tijd klaar en was de technische keuring geen probleem. Ook de andere rallyauto kwam met succes door de keuring, maar voor de start moest er nog een kleine verandering gedaan worden. De wielbouten waren volgens de keurmeesters te lang, dus moest alsnog de slijptol er aan te pas komen. Na een uur in het parc fermé te hebben gestaan, konden beide auto weer worden opgehaald en de rallysprint van start gaan.

De eerste klassementsproef ging over een braakliggend terrein met nagenoeg alleen onverharde wegen. Door het mooie weer van de afgelopen dagen was het er enorm stoffig. De auto’s waren hierdoor al van verre zichtbaar. Halverwege de ronde, die twee keer werd gereden, moesten de deelnemers onder een spoorwegviaduct door dat vol met water stond. De organisatie was hier niet zuinig mee geweest, waardoor de auto’s tot over de assen het water in gingen. Dit leverde vele spectaculaire acties op en de vele toeschouwers genoten enorm van de waterpret. De auto’s daarentegen hadden er minder schik van. Menigeen had motorische problemen door deze waterovervloed. Al pruttelend en ronkend moest de proef soms verder worden afgelegd.

Beide equipes van het team Rally for Kids kwamen goed door de eerste klassementsproef heen, die dus met recht een vuurdoop bleek. Gert van den Top met navigator Ron Koetsier noteerden de 38e tijd en Dick van Dijk met zijn navigator Albert van der Worp volgden op 6 sec. en namen beslag op de 45e plaats in het algemeen klassement na KP1. Daarna was het een kwestie van kaartlezen en op tijd inklokken voor de volgende klassementsproef. Deze ging door het bosrijke recreatiegebied buiten de stad Almere. Veel bochtenwerk met driftende acties maakten ook van deze proef een heus spektakel. De rijders startten om de minuut, maar doordat ook deze ronde tweemaal werd verreden waren er ook mooie inhaalacties te beleven. Ditmaal waren Dick en Albert sneller dan Gert en Ron, ware het niet dat het verschil tussen beiden slechts 2 seconden bedroeg.

 

Aan het einde van KP2 gingen beide equipes naar de service. Daar hadden de service monteurs hun gereedschappen en reserve onderdelen klaar liggen om de rallyauto’s voor de volgende twee KP’s in een prima conditie te brengen. De auto’s kwamen tegelijkertijd binnen voor de service van 30 minuten. Direct werden de krikken geplaatst en de auto’s gelift. Snel en nauwkeurig werden de auto’s gecontroleerd en werd specifiek naar de remmen en banden gekeken. Veiligheid is ook bij deze evenementen een must. Tijdens de service konden de rijders even stoom afblazen en kon de adrenaline wat afzakken. Aan de brede glimlach op de gezichten van coureur en navigator was duidelijk te zien dat zij met volle teugen hadden genoten.

Na de eerste service vertrokken beide Astra’s voor de tweede omloop waarbij KP1 en KP2 opnieuw werden verreden. Opnieuw bleek dat beide equipes zich prima konden meten met de overige deelnemers en nestelden beide zich rond de 35e plaats in het klassement. Na de tweede service van 30 minuten volgde de laatste omloop die opnieuw over dezelfde proeven werd verreden. Op een beetje koelvloeistoflekkage na heeft de equipe Gert van den Top en Ron Koetsier geen problemen gekend. Helaas waren Dick van Dijk en Albert van der Worp op de laatste klassementsproef genoodzaakt een normtijd te laten noteren. Dit kwam door problemen met de schokdempers, waardoor niet meer op volle snelheid kon worden doorgereden.

Uiteindelijk noteerde de equipe Gert en Ron een tweede plaats in de klasse N3 en kon de welverdiende beker mee naar Lunteren worden genomen. Ook Dick en Albert waren na de zes klassementsproeven zeer tevreden met het behaalde resultaat. Het was immers voor hun de eerste echte Rallysprint waaraan werd deelgenomen. Uitrijden was het doel en daarin zijn zij uitstekend geslaagd. Ook de gast service monteurs Erik, Arjan en Eltjo hebben hun kwaliteiten bewezen. Hiervoor willen wij hen hartelijk bedanken.

Deze Rallysprint werd afgesloten met een gezellig onderonsje met het team van Fred Buursma. De vetpan draaide overuren om alle hongerige magen met frikandellen en hamburgers te kunnen vullen. Als overwinning werd nog een fles champagne leeggespoten. Al met al een zeer geslaagde deelname voor het team Rally for Kids. 

Tijdens het volgende evenement in Rotterdam, zal Rally for Kids kinderen meenemen in de Rally for Kids rallyauto’s. zie RAM festival

 

 

meer Foto's op de fotopagina!

 

«-- terug