MOBA Kippenren 2016 - 9 april rondom Barneveld!
Volg RallyForKids op Twitter
Hoofdsponsor van Rally For Kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Rally For Kids
Lunteren

 

Met je rubber door de blubber

Na lang wachten was het afgelopen zaterdag dan eindelijk zover: het 4x4 evenement in Barneveld! Ruim 40 kids en 12 gastrijders stonden trappelend van ongeduld te wachten om het elkaar naar de zin te maken. Nu had het de laatste weken wat geregend en was het parcours dus een beetje modderig geworden. Gelukkig hadden de ouders hier goed rekening mee gehouden en de kids een oude broek en laarzen aangetrokken. En zoals je op de foto's ziet was dat af en toe maar goed ook. Tjonge jonge, nog nooit zoveel modder op 1 dag bij elkaar gezien.

Na een kort welkomswoord door Remco vertrokken we richting het parcours. De auto's stonden al klaar en in no time hadden de kids hun helm op en zaten ze vastgesnoerd in de bijrijdersstoel. Prachtig om te zien hoe die terreinwagens over zo'n ongelijk en modderig parcours rijden. Weer een heel ander soort voertuigbeheersing dan de gastrijders op het circuit laten zien. Maar zeker zo knap!

Naar mate de dag vorderde werd hier en daar het parcours wat "uitgesleten" en ontstonden er fijne diepe gaten vol met modder. Daar liep wel eens een auto in vast.... Veel gas, heftig spinnende wielen en hoge modderfonteinen haalden vaak niets uit. Er moest echt een collega aan te pas komen voor een "trucje met de lier". Natuurlijk gaan dit soort reddingsacties met het nodige verbale geplaag gepaard. Prachtig! Maar iedereen helpt iedereen, de saamhorigheid is groot. En de kids? Die kijken eens door de bemodderde zijruit en denken er het hunne van. Eenmaal losgetrokken is er een grote grijns en een opgestoken duim te zien. "Zo, ik heb maandag wat te vertellen op school!" zie je ze denken.

Natuurlijk even een korte maar goede lunchpauze en vlot weer door. Af en toe een korte of een felle regenbui is niet echt leuk maar niemand laat het koppie hangen; we gaan gewoon door. De auto's worden smeriger en smeriger, ze zijn nu echt allemaal chocoladekleurig, en de kids blijven genieten. Af en toe een zonnetje. Prima toch!

Ineens 2 heren op het terrein. Eentje met een stuk karton in de handen en de andere duidelijk op zoek naar iemand. Het bleken de heren te zijn die de cheque van de Kippenren kwamen overhandigen. Dit is een hardloopevenement waarvan een deel van de opbrengst bestemd was voor Rally for Kids. Erg leuk en ook erg welkom!

Zo richting 15:30 komt er een einde aan de pret. Maar niet voordat w de ludieke actie van Yvette "op touw" hebben gezet. Met veel hilariteit wordt er een foto in scene gezet waar zij iets moois mee gaat doen. Voor haarzelf maar ook voor Rally for Kids! Alvast bedankt Yvette.

Na de laatste ronden worden de auto's even vlug met de hogedrukspuit afgespoten (dit was voor de meeste kids niet nodige gelukkig) en gaat een ieder weer naar huis. Moe maar zeer voldaan. Het was weer een prachtig verlopen evenement waar we allemaal van genoten hebben.

Stichting Rally For Kids

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Was u aanwezig als gezin, gastrijder of sponsor en wilt u een reactie aan ons sturen? Gebruik hiervoor het reactieformulier. Uw reactie wordt eventueel op de site geplaatst!


Klik hier voor de foto's door Jacko Morren