MOBA Kippenren 2016 - 9 april rondom Barneveld!
Volg RallyForKids op Twitter
Hoofdsponsor van Rally For Kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Rally For Kids
Lunteren

 

 

‘MAIDEN FLIGHT’ met Brezan luchtballon succesvol verlopen!

Op woensdag 20 juni werd de nieuwe luchtballon van Brezan Automaterialen feestelijk gedoopt op het terrein van Restaurant ‘L Orage in Ede. Direct na de officiële doop maakte de luchtballon zijn maiden flight, met aan boord drie Rally for Kids kinderen en hun ouders.

Brezan Automaterialen is onlangs hoofdsponsor geworden van de Stichting Rally for Kids en besloot om de eerste ballonvaart met de Brezan luchtballon te schenken aan Rallyfor Kids.

Update: reacties van de ballonvaarders!

----------------------------------------------------------------------------------

Om 19.00uur verzamelden zich naast het ballonteam en de 3 Rally For Kids kinderen - die waren geloot door de notaris - met hun ouders en broertjes/zusjes ook vele belangstellenden in het weiland naast restaurant en partycentrum L'Orage. Plotseling kwam in een Opel Manta van Rally For Kids ook Notaris Pippeling aanrijden, en had hij Dingertje meegenomen om het feest te laten beginnen. Er werden nog heerlijke broodjes en drankjes uitgedeeld, om niet met een lege maag te beginnen aan het avontuur.

Er wachte een belangrijke taak voor de financieel directeur van Brezan om de gloednieuwe ballon PH-ZAN te dopen met champagne. Gelijk sprong Dingertje in om te voorkomen dat de ballon nat zou worden. Toch kon hij niet voorkomen dat de champagne rijkelijk over het blauwe doek stroomde en de ballon klaar was voor haar eerste vaart.

Opblazen dus, en daar was Dingertje wel voor te vinden. In overleg met het ballonteam blies hij de ballon eerst vol met wat koude lucht, waarna de ballonvaarder er vakkundig wat warme vlammen in blies om de ballon de lucht in te krijgen.

Nadat de ballon was volgeblazen hield ballonvaarder Peter van Harten nog een korte uitleg over veiligheid, de landing en andere belangrijke aspecten van het ballonvaren.

Daarna konden de kids met één van de ouders de mand inklimmen om samen met Peter de eerste vaart met de PH-ZAN te beginnen. Al snel verdween de ballon hoog in de lucht achter de bomen, en begon voor het ballonteam, enkele ouders en Rally For Kids leden de achtervolging.

Tussen Ede en Wageningen werd ruimte gevonden om de ballon wat lager over te laten komen, wat foto's te maken en even telefonisch contact met de grond te leggen. Daarna ging het gas weer volop uit de branders en ging de ballon richting 300m hoogte.

Via Wageningen moesten de achtervolgers de Neder-Rijn over met een veerpont om in de via de Randwijkse Rijndijk de Hemmensestraat op te rijden waar de ballon keurig een landing kon maken achterin een weiland, naast de Wolfkampseweg. Het team kon hier ook het weiland in komen en de eigenaar van de grond vond het allemaal prima en gaf volledige medewerking aan het team om met de bus en aanhangwagen de ballon op te halen.

Voordat de ballon de aanhanger in kon moest deze eerst nog een stukje richting de weg worden gevlogen door Peter, terwijl de gasten al waren uitgestapt. Ouders en andere aanwezigen mochten aan de mand hangen om niet te ver het luchtruim weer in te gaan. Na de definitieve landing moest de resterende lucht uit de ballon worden gehaald om deze op te kunnen vouwen. Toen bleek dat dit niet meer ging passen mochten de kinderen erop gaan zitten, en kwam de ballon uiteindelijk toch nog netjes in z'n jasje. De mand verdween ook in de aanhangwagen, en toen was het tijd voor de oorkondes en opnieuw champagne, Rally For Kids heeft nu 6 officiële ballonvaarders!

Daarna ging het op weg terug naar L'Orage waar het team terugkeek op een geslaagde 'maiden flight' met de PH-ZAN en hoopt nog vele mooie en veilige vaarten te kunnen maken. De kinderen waren inmiddels moe en zullen deze prachtige avond nog lang herinneren.

Brezan, Peter en het hele team hartelijk bedankt!

Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage van de ballonvaart!

 

Enkele reacties van de ballonvaarders:

Nou we hebben echt enorm genoten allemaal, melvin en ik vonden de ballonvaart helemaal te gek, een enorm mooie ervaring melvi en melissa waren wel gebroken van het late tijdstip waarop ze in bed lagen, maar dat mag de pret niet drukken de volgende dag extra vroeg het bed in en ze waren weer de oude, allemaal heel erg bedankt en alle lof voor de hele stichting rally for kids

groetjes Melvin, Melissa Kati en Herman.

Nogmaals bedankt voor de dag, een onvergetelijke ervaring, Nicky (niet zo’n prater) heeft veel mensen het al verteld en loopt nog steeds in zijn rode shirt rond, net als Lauren.

Groeten,
Peter Horn

 


Stichting Rally For Kids

 

«-- terug