MOBA Kippenren 2016 - 9 april rondom Barneveld!
Volg RallyForKids op Twitter
Hoofdsponsor van Rally For Kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Rally For Kids
Lunteren

 

 

Zesde Brezan Historische Rally for Kids; een fantastische dag!

Zaterdag 8 juni was de dag van de zesde Brezan Historische Rally for Kids. En wat voor dag! Zonovergoten, een route om je vingers bij af te likken en een kleine 70 meer of minder fanatieke deelnemers.

Vanaf half 10 stroomde het parkeerterrein van de Brezan hoofdvestiging vol met allerlei automobiel lekkers. Van Lelijke Eend tot Bentley Blower en van Skoda 120L tot Porsche Speedster. En van alles daartussen. De deelnemers waren al net zo divers. Van ervaren puzzelrit rijders tot gelegenheids equipes. Maar allemaal met genoeg zin om de tocht van De Ondoorgrondelijke Joop van de Gronde te gaan ontcijferen.


Om elf uur ging het spektakel van start en al in De Kraats bleek dat Joop er weer veel tijd in had gestoken. De ene strikvraag na moeilijke aanwijzing stonden in het routeboek. Via Bemmel, Doornenburg, Tolkamer, Didam en Rheden ging het weer richting Ede. Een schitterende route langs schilderachtige locaties. Jammer dat er voor de lunch niet een uurtje extra was uitgetrokken want het heerlijke eten en het uitzicht over de woest stromende Rijn in combinatuie met een lekker zonnetje nodigde uit tot een veel langere nazit. Maar okay, autorijden is ook schitterend!


Ook de route de Posbank op, en weer af natuurlijk, was erg mooi om te rijden. Mooie glooiende route met lekker bochtenwerk. Het laatste stukje in Arnhem rondom Sonsbeek park was wel pittig. Zelfs de uitzetter van de tocht zette zichzelf hier op het verkeerde been en moest wat extra meters maken. Ja Joop, dat krijg je ervan kerel!


Zoals onderhand traditie is sloten we de dag af met een barbeque bij L'orage in Lunteren. Nadat Joop alle formulieren had gecontroleerd was de winnaar bekend. Een gelegenheids equipe van drie dames ging er met de hoogste eer vandoor. Verdiend gewonnen dames en ook jullie 2CV mocht er wezen. Erg mooi exemplaar. Na de overhandiging van de beker was er nog een podiummomentje: de overhandiging van de cheque aan Henk en Gert. Maar liefst EUR 5.721.... een geweldig bedrag. Alle deelnemers en natuurlijk ook onze hoofdsponsor Brezan hartelijk dank.


Maar hierna was de koek nog niet op. In de drukte kwam Stan Rennen naar voren met zijn eigen cheque met bijdrage voor Rally for Kids. Deze sympatieke man kocht een Skoda 120L, haalde onderdelen bij Brezan Harderwijk, hoorde daar van Rally for Kids en bedacht dat hij zijn motorkap wel wilde laten sponsoren voor deze stichting. Bedrijven en particulieren konden tegen betaling hun naam op zijn motorkap plakken en zichzelf zo drie puzzelritten lang in de kijker rijden. Deze actie leverde maar liefst EUR 960,- op. Stan, heel héél hartelijk bedankt voor dit fantastische initiatief! Niet alleen van het complete Rally for Kids team maar zeker ook namens onze Kids!!


Klik hier voor meer foto's 15-06-2013 | 1e serie foto's online

Klik hier voor meer foto's 15-06-2013 | 2e serie foto's online

 

Jacko Morren

Stichting Rally For Kids

 

«-- terug