MOBA Kippenren 2016 - 9 april rondom Barneveld!
Volg RallyForKids op Twitter
Hoofdsponsor van Rally For Kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Rally For Kids
Lunteren

 

 

Brezan Historische Rally For Kids 2010

Op zaterdag 8 mei werd alweer de 3e Brezan Historische Rally For Kids verreden. Om 9 uur kwamen de eerste deelnemers aan bij het hoofdkantoor van Brezan Automaterialen in Ede.

Het slechte weer weerhield de deelnemers er niet van om tijdig bij de start te zijn en eerst nog lekker te genieten van een bakje koffie met een plak cake. Direct ook de gelegenheid om bij te praten over het onderhoud en modificaties die de klassiekers afgelopen winter hebben genoten.

Op de parkeerplaats waren de startnummers aangegeven en met een startlijst van maar liefst 81 deelnemers waren de officials hard nodig om het geheel in goede banen te leiden.

Na de inschrijving, een bakje koffie en wat bijkletsen werden de rallyschildjes op de auto's bevestigd. Het weer werkte nog niet mee en de cabrio's hadden - indien aanwezig - het dakje nog gesloten.

Vanaf 11.00u werd er gestart, helaas was het weer dit jaar te slecht om de Brezan klassieker een rondje mee te laten doen, dus wenste Brezan directeur Peter-Jan Stormmesand een ieder een hele goede rally toe. In Ede was het inmiddels droog, wel zo prettig voor de start van dit mooie evenement.

Via Veenendaal, Rhenen en ging het richting de betuwe. Kesteren, Lienden, Ommeren en Echteld kwam de caravaan over de waal aan in Beneden Leeuwen. Hier volgden we nog een kort stukje van de dijk voor een paar prachtige plaatjes en kwam men aan in Druten bij de Brezan vestiging waar gelijk tijd en ruimte was voor de lunch.

Vanaf het rustpunt ontvingen de deelnemers het 2e deel van het traject en kwam al gauw de eerste pont in beeld voor een oversteek vanuit Appeltern naar Megen. Opnieuw wat tijd voor het uitwisselen van de ervaring, probleempjes met de navigatie en mooie momenten van langs de route! Nog even een kritisch momentje als de Porsche 911 Targa van Peter-Jan Stormmesand niet wil starten als de pont aan de overkant is. Met wat hulp van mede-deelnemers en vrijwilligers wordt de Porsche op de kade geduwd. Gelukkig slaat deze na enkele pogingen weer aan en kan ook deze equipe de weg vervolgen.

Via Lithoyen - 2e rustpunt - gaat de route verder naar Lith en met de pont over naar Alphen om vervolgens richting Wamel en Echteld door te gaan naar Tiel en Zoelen. Door het gezellige Buren wordt via Asch en Zoelmond gereden naar het 3e rustpunt in Beusichem. Op de markt staan wederom de officials klaar om de deelnemers te voorzien van wat versnaperingen en ontvangen zij het volgende deel van de route.

Vanuit Beusichem gaan de deelnemers via Ravenswaaij en Maurik naar de pont bij Amerongen om hier over de Nederijn te steken en in het prachtige Amerongen een 4e - en tevens laatste - rustpunt te bezoeken.

Na het laatste rustpunt gaat de route via Overberg, Veenendaal en Ederveen richting Lunteren waar bij restaurant L'Orage de finish wachtte. In het weiland direct naast L'Orage werden de auto's naast elkaar opgesteld voor een leuk overzicht van het gevarieerde startveld.

Een lange rit van ca. 160km met prachtige dorpjes, wegen en natuur was zeer geslaagd en uiteindelijk was het onderweg vrijwel geheel droog gebleven. Een heerlijke barbecue werd door L'Orage verzorgd en de laatste antwoorden werden ingevuld. Ca. 2 uur na aankomst van de eerste deelnemers - met onder andere 'General Lee' die onderweg nog wel was aangehouden door de Rijkspolitie - kwamen ook de laatste deelnemers binnen en bleek ook dat enkele klassiekers het niet gehaald hadden.

Na een heerlijke maaltijd en wat rust voor de deelnemers ging iedereen naar het weiland waar 3 heteluchtballonnen van Van Harten Ballonvaarten lagen. Bij de Brezan ballon (PH-ZAN) werd de winnaar van de 3e Brezan Historische Rally For Kids bekend gemaakt, onze eigen Rally For Kids secretaris Hans Jansen in een fraaie Mini pick-up met dubbele achteras had de meeste punten verzameld!

Vervolgens overhandigde Brezan een cheque met het geweldige bedrag van € 7.500,- voor de stichting Rally For Kids, alle deelnemers aan deze rally maar voornamelijk Brezan enorm bedankt voor dit prachtige bedrag!

De dag werd afgesloten met het opstijgen van maar liefst 3 luchtballonnen waaronder de Brezan ballon met daarin 2 kinderen die door Rally For Kids waren uitgeloot voor deze bijzondere ervaring. JoeyZweekhorst en Berend Veenendaal werden na ruim een uur varen ook tot Baron gedoopt en ontvingen een certificaat voor hun luchtreis.

Ook een groep van officials en officials die al vele jaren klaar staan voor de stichting Rally For Kids mochten namens hoofdsponsor Brezan mee met de luchtballon. Ook voor hen was dit een prachtige ervaring om nooit meer te vergeten!

Brezan, bedankt en we kijken allemaal alweer uit naar de 4e editie!

 

Klik hier voor meer foto's Veel nieuwe foto's online

 

Stichting Rally For Kids

 

«-- terug