MOBA Kippenren 2016 - 9 april rondom Barneveld!
Volg RallyForKids op Twitter
Hoofdsponsor van Rally For Kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Rally For Kids
Lunteren

 

 

Rally For Kids circuitdag Lelystad

”Wij rijden om zieke kinderen te verblijden”, zo staat er geschreven op de uitnodiging van Rally For Kids voor de circuitdag van 9 mei op het Midland Circuit in Lelystad. Het is voor het eerst dat Rally For Kids op dit circuit een dag organiseert die geheel in dit teken staat. Kids zoveel mogelijk laten meerijden in een rallyauto of in één van de andere sportwagens, die speciaal voor deze dag zijn uitgenodigd.

De omstandigheden zijn ideaal. Het zonnetje schijnt en er is geen enkele wolk te bekennen. Een zacht briesje zorgt voor voldoende verkoeling. Het circuit ligt er in het Hollandse polderland prachtig bij. Omdat het een compact geheel is kan men alles goed overzien en volop van het spektakel genieten. Vandaag worden er zo’n 250 mensen verwacht. Ruim dertig gezinnen, met kinderen die op de één of andere manier zijn getekend voor het leven, hebben zich aangemeld. Daarnaast zijn er een stuk of twintig gastrijders, diverse officials, een handvol fotografen, sponsors en vrijwilligers van Rally For Kids aanwezig. Het beloofd weer een geweldig dag te worden.

Om half tien worden de eerste gasten ontvangen. Ze worden ingeschreven en ontvangen allemaal een petje, keycord, informatieboekje en een pakje consumptiebonnen. Een klein half uurtje later zijn de meeste gasten aanwezig en vertelt de voorzitter van Rally For Kids wat er vandaag op het programma staat. Na zijn openingsspeech kunnen de Kids instappen in één van de Rally For Kids auto’s, die als eerste het circuit betreden. Na vier rondjes volgen de andere rallywagens, met elk een kind aan boord. Sommigen zitten zover weggezakt in de stoel dat de helm amper zichtbaar is. Maar de Kids genieten er niet minder van. Met een smile van oor tot oor (ze zouden ze bijna inslikken) verlaten ze na de rit de auto.

Voor een enkeling is de spanning te groot. ”Onderweg was hij nog zo enthousiast”, zegt zijn moeder, ”maar nu durft hij de auto niet meer in”. Niets moet, alles mag. En daarom besluiten we om het maar even zo te laten. Totdat de Lamborghini Gallardo het circuit op komt rijden. Klappend in zijn handen van plezier mag hij instappen. ”Deze koop ik ook!” klinkt het luid uit zijn mond. Iedereen ligt in een deuk. Als hij dan tenslotte ook nog een paar rondjes over het circuit mee mag rijden, kan zijn dag niet meer stuk. Wat is er nu mooier dan het geluk in de ogen van deze Kids te zien?

Behalve het meerijden is er nog veel meer voor de Kids te beleven. Zo wordt er geschminkt, is er een springkussen en een skelterbaan, staan er twee playseats opgesteld en kunnen ze onder begeleiding zelf op een echte kart met handbediening rijden. In de pauze wordt een demogegeven door twee jongens die de mafste capriolen op een scooter uithalen. Na hun optreden komen een aantal supersnelle wedstrijdkarts het circuit op voor hun demo.

 

 

Tijdens het middagprogramma wordt alles nog eens flink uit de kast gehaald. De baan wordt weer nat gemaakt voor de driftende BMW’s, die opnieuw spectaculair over het circuit racen. De rijders van Rally For Kids mengen zich met een Opel Manta en een Opel Ascona ook tussen de BMW’s en ook met deze auto’s wordt een prachtige show gegeven.

Om vier uur ’s middags is het feest afgelopen. Moe maar voldaan verlaat men het circuit. Hartelijke reacties doen ons glunderen. Een van de ouders herhaalt de woorden van haar dochter: ”Mama, de dierentuin en het pretpark waren fantastisch, maar dit was echt de mooiste dag van mijn leven!” Wij hopen dat we nog heel veel kinderen op deze manier gelukkig kunnen maken en dat ze zo voor even hun zorgen kunnen vergeten.

Was u aanwezig als gezin, gastrijder of sponsor en wilt u een reactie aan ons sturen? Gebruik hiervoor het reactieformulier. Uw reactie wordt eventueel op de site geplaatst!


Klik hier voor meer foto's Klik hier voor heel veel foto's! (update 15.06.2008)

 

Enkele reacties van de gezinnen (klik voor vergroting):

 

Stichting Rally For Kids

 

«-- terug