MOBA Kippenren 2016 - 9 april rondom Barneveld!
Volg RallyForKids op Twitter
Hoofdsponsor van Rally For Kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Rally For Kids
Lunteren

 

 

Een meer dan goede dag op Circuit Midland.

We schrijven vrijdag 3 mei 2013. De eerste circuitdag van Rally for Kids voor dit jaar. En hoewel we het truckje al heel vaak hebben gedaan zijn we toch wat gespannen. Reden hiervoor is het ongewoon grote aantal kids dat zich heeft opgegeven voor deze circuitdag. Waar er normaal maximaal 50 kleine gasten in de rij staan voor een aantal snelle rondes over het circuit vermeldde de gastenlijst nu het aantal van 68 kids…. Dat was toch wel even slikken.

Denk nu niet “dan zeg je toch een aantal mensen af”, want dat doen we bij Rally for Kids niet! Alle kids zijn welkom bij ons ook al houdt dit in dat wij onze plannen moeten wijzigen, meer gastrijders moeten organiseren, de catering op moeten schalen of wat dan ook. De kids gaan ons voor alles. Dus waren er de genoemde 68 kids en extra gastrijders op Circuit Midland. En die hebben elkaar lekker bezig gehouden kan ik u verzekeren!

Al vanaf 09:30 druppelden de gastrijders binnen. Het blijft een mooi gezicht al die combinaties die in de verte aan komen rijden, parkeren, hun vrachtje lossen en de auto’s die de rijdersruimte binnen rijden. Race-overall aan, helm onder de arm en eerst maar eens aanmelden en een bakkie koffie scoren. Dan de auto nog een keertje checken en rustig bijpraten met de andere gastrijders.

Nieuw voor dit jaar was de technische keuring die alle auto’s moesten ondergaan. Denk hierbij niet aan een nieuwe APK want zo ver gaan onze controleurs niet. Zij richten zich primair op de veiligheidsmaatregelen in de auto. Is er een rolkooi aanwezig, zijn de veiligheidsgordels in goede staat, zit de stoel goed vast en is het elektrische- en brandstofcircuit in orde. Natuurlijk hebben de rijders dit voor elkaar, het zijn immers profs! Maar voor ons alles veiligheid, en zeker die van de rijders en de kids, doen we het toch. Het was wat werk en wat onwennig aan het begin maar het is keurig verlopen. Controleurs: bedankt!

Vanaf 10:00 stroomden de gasten binnen. Gezinnen of grote groepen, in no time zaten de hospitalitytenten helemaal vol, was de skelterbaan in gebruik en werd er driftig gesprongen op de springkussens. Zelfs de knutselclub kon al rekenen op wat vroege gasten.

Dan een kort welkomswoord van Henk de voorzitter, de rijdersbriefing door Gert en Johan en we konden van start. En hoe! Bijna alle kids stonden in de rij te wachten op hun beurt voor een paar snelle rondes over het circuit. Ben had een mooie en uitdagende baan uitgezet. Anders dan de voorgaande keren maar ook leuker! Eerst met z’n allen een verkenningsronde en dan de kids in de auto zetten. Helm op, gordels vast, nog één keer zwaaien naar pa en ma en dan vol gas de baan op.

Telkens zes auto’s op het circuit en zes auto’s in de pits om de kids te helpen met instappen. Auto’s van de baan, volgende zes erin en dat eindeloos herhalen. Het was stevig aanpoten voor de vrijwilligers en de gastrijders. De kids hebben hen goed aan het werk gezet. En gehouden want ze wisten niet van stoppen. En dat is een goed teken natuurlijk, ze genoten!

Niet alleen de vrijwilligers en de gastrijders lieten zich van hun beste kant zien, ook het weer deed zijn uiterste best. Volop zon, weinig wind en een heerlijke temperatuur. Waar de rijders rubber op het asfalt smeerden deden de moeders dat bij de kids met zonnebrand op hun lachende bekkies. Genieten in optima forma.

Om 13:00 snel een lunch en daarna weer verder met waar we allemaal voor gekomen zijn: plezier maken, samen met de kids. Die zich allemaal voorbeeldig gedragen, dat moet gezegd worden. Ondanks de soms wat langere wachtrij en de warmte blijven zij enthousiast en willen ze alleen maar meer rondes maken. Ze houden de gastrijders stevig aan de gang. Maar ook die geven geen krimp, rijden hun rondes in het tempo wat de kids aangeven, lossen hun vrachtje, drinken snel een paar slokken en pikken een nieuwe passagier op. Hup, gassen met die bak. Plezier maken. Heren jullie waren geweldig en we zien jullie terug bij een volgende circuitdag. Wegblijven kunnen jullie niet want dit is een verslavende bezigheid.

Rond 15:30 laten we rustig aan een einde komen aan de dag voor de kids en kunnen er nog wat vrijwilligers en begeleiders mee het circuit op. Kunnen hun ook ervaren wat de kids de hele dag meegemaakt hebben. En ook hier weer grote glimlachen bij deze grote kids.

Zoetjes aan gaan er gasten naar huis en nemen we afscheid van elkaar. Kids, gastrijders en vrijwilligers we hebben elkaar weer een heerlijke dag bezorgd. Geen wanklanken, geen ongelukken en geen problemen. Alleen plezier voor de kids. Volop reden om dankbaar te zijn voor deze dag en het gewoon nog eens een keertje dunnetjes over te gaan doen.

Een hele hartelijke groet namens de complete bemanning van Rally for Kids!

--

Was u aanwezig als gezin, gastrijder of sponsor en wilt u een reactie aan ons sturen? Gebruik hiervoor het reactieformulier. Uw reactie wordt eventueel op de site geplaatst!


Klik hier voor de foto's door Jacko Morren

 


Video volgt binnenkort

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eerste reacties:

Hoi Gert en Evelien,

Ik wil jullie namens de kinderen en het personeel heel hartelijk bedanken voor de leuke dag gisteren. Ze hebben het enorm naar hun zin gehad en alles was perfect geregeld.

Dat ze zoveel kregen (pet, zonnebril, posters, ballen) was echt super!! nogmaals heel erg bedankt!

Met vriendelijke groet,

Emmely Korthals groepsbegeleidster afdeling Egels.
Herlaarhof Jeugdhulpverlening

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stichting Rally For Kids


«-- terug