MOBA Kippenren 2016 - 9 april rondom Barneveld!
Volg RallyForKids op Twitter
Hoofdsponsor van Rally For Kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Rally For Kids
Lunteren

 

 

Update 7 mei ( nieuwe foto's en reacties)

Update 14 mei ( video Rough Event, verslag en nieuwe reacties)

--------------------------------------------------------------------------------

Rally For Kids zet een super circuitdag neer in Niederrhein!

Alweer de 5e keer sinds de oprichting nog geen 5 jaar geleden trok de Rally for Kids naar naar Niederrhein nabij Airport Weeze.

Vandaag - 5 mei 2011 - wordt hier wederom een circuitdag georganseerd op de rally testbaan in beheer van Gert van den Heuvel.

De locatie kennen we en is fantastisch voor dit evenement, het prachtige weer was ons vandaag ook weer gegund en de gastrijders en sponsoren maakten de dag met een heel koppel vrijwilligers weer tot een groot succes!

Speciaal woord van dan gaat naar Rough Event die met een KTM X-bow menig kinderhartje sneller lieten kloppen. Wat een auto en ook bijzonder geliefd bij de Kids! Naast deze exclusive raceauto hadden zij ook een beschilderde BMW M3 meegenomen die de ingang van de hangar de hele dag lekker opkleurde, echt frisse kleuren heeft de vliegbasis van zichzelf niet.

 

 

 

 

 

 

 

Ook Mackys Driftkarting willen wij heel erg bedanken voor hun geweldige bijdrage aan deze circuitdag. De duo-kart werd continu bezet en ook de driftkarts kregen volop aandacht. Naast een mooie demo en leuke toevoeging voor de Kids ook een professionele aanpak en aandacht voor veiligheid voorop. Super!

Jenny's Rally Catering verzorgde ook weer een fantastische lunch en barbeque als afsluiting van deze dag, een hele zorg minder als we dit als stichting zo fijn kunnen onderbrengen bij hen, Bedankt!

Natuurlijk ook de heren Van den Heuvel voor de mogelijkheden die we als stichting krijgen op dit mooie test circuit. Jim zorgde vandaag ook voor de verkenningsrondes en reed perfecte rondes met zijn rode Mitsubishi EVO. Jasper en Martine ook bedankt voor jullie inzet op diverse fronten vandaag.

 

Was u aanwezig als gezin, gastrijder of sponsor en wilt u een reactie aan ons sturen? Gebruik hiervoor het reactieformulier. Uw reactie wordt eventueel op de site geplaatst!


Klik hier voor meer foto's

 


Klik hier voor nog meer foto's (Update 7 mei 2011)

 


Video van Rough Event en 'TheRallyProduction' on-line
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Verslag van Niederrhein 04-05-2011…ex bestuurslid/medeoprichter en nog steeds betrokken Hans Jansen. Nu op bezoek..als karretje i.p.v. (mede) trekker!

Stel je voor: Je zult twee linkerhanden hebben, platzak zijn, en staan te kijken bij je zojuist deels ingestorte huis….

Je ziet ’t even niet meer zo glimmen…..hoe nu verder?? Maar…dán komt er plots een bus met bouwvakkers aanrijden met daarachter een kar vol bouwmaterialen. Ze stappen uit..gaan naast je staan..kijken naar de rommel, slaan je op je schouder en ze zeggen: We zullen je ‘ns ff helpen de boel overeind te zetten maat! Mensen van wie je het niet eens verwacht!!?

Het gevoel wat die bouwvakkers dan in je losmaken!!..Dat is ongeveer het gevoel wat ik afgelopen Maandag (02-05-’11) op de condoleanceavond van m’n pas overleden(28-04-’11) toffe Pa kreeg…toen de complete Rally for Kids crew en het complete team van Van Dijk Rallysport ons even een hart onder de riem kwamen steken…

Op deze avond heb ik ervaren dat medeleven betonen- in welke vorm dan ook- bij het verlies van een dierbare..héél waardevol is. Ik moet zelf zeker attenter worden op deze dingen!

Hartelijk dank allen voor jullie komst of kaarten!

Door het ziekbed van m’n vader..en de zorg voor hem de laatste tijd heb ik me even helemaal teruggetrokken wat betreft de organisatie van deze circuitdag. Evelien heeft ondanks dat zij nog letterlijker bij de verzorging van m’n vader betrokken was..de organisatie qua gasten nog netjes afgerond en overgedragen..

Zin om naar Niederrhein te gaan hadden we niet echt niet…m’n kids echter staan toch ook vandaag serieus te popelen om maar alsjeblieft bij het opbouwen al aanwezig te zijn…zij kunnen zich dan even het parcours toe eigenen met hun step of waveboard..Het missen van een circuitdag beschouwen zij al haast als een verlies…de knuppels!

Nee mannen…echt..nu niet..NEE! niet zeuren…andere keer weer! Rick (10) had echter mazzel..hij kon overnachten bij de voorzitter en diens zoon Georgo. Zo kon hij bij het krieken van de dag met hen op pad naar Niederrhein.

Arme Roan.(m’n jongste van 8)..weet je wat?! Als troost mag je voor deze keer een vriendje meenemen. Graag ! zegt het overigens heel vriendelijke vriendje (Brian) als we hem uitnodigen.. maar het is toch alleen voor zieke en gehandicapte kinderen?? Ja.. dat is waar, maar vandaag is het ook voor ettertjes en kinderen met lelijke vaders..dus kom jij vandaag ook in aanmerking zeg ik tegen zijn vriendje..Uuuh..mijn vader is niet lelijk!! Zegt het vriendje ietwat bedeesd maar overtuigd, zichzelf misschien afvragend of hij dan een ettertje is..Nee joh! Stel ik hem gerust..maar we motte toch iets verzinnen om jou komst goed te praten?!

Afijn zo gingen wij pas om een uur of tien richting Niederrhein…met een bedeesd vriendje en een mega ongeduldig zoontje die het een vreselijk idee vond dat we pas in Niederrhein komen als het ‘feest’ al is begonnen..ons continu bestokend met de vraag: Hoe lang duurt het nog?? of: Zijn we al in Duitsland??

Toen we het terrein opreden kregen we a.h.w. een warm dekentje over ons heen..we waanden ons gasten van Rally for Kids..

Als gasten kwamen we dus aan…zelfs Brian kreeg een heuse instapkaart en een tasje met de gadgets!

De koffie en frisdranken stonden klaar, de Berg Toys skelterbanen, de Elstar springkussens enzovoort..alles was piekfijn in orde! Het is duidelijk…zelfs ik ben volkomen misbaar!!? Eigenlijk weten we exact wat we kunnen verwachten…maar als je zelf niet bij het opbouwen geweest bent, ervaar je de aanblik van het gehele schouwspel anders. Misschien durf je de aanblik nu wel professioneel te noemen omdat je er zelf niet aan meegewerkt hebt…?

Ik wist werkelijk van niets…niets van de gastrijders (dat Sik er weer was!)..niet van o.a. de Xbow(?) van Rough Events en ook niet van de aanwezige demo driftkarts en een duo kart waar kids in mee mochten rijden. De kids kregen van hen nog leuke presentjes ook!

Geweldig geregeld allemaal!! Ik vind alles er goed uitzien en ben trots op de de RFK Crew met al de vrijwilligers!! En op hen die dit evenement mede mogelijk hebben gemaakt! (vul maar in…)

Zelf ben ik na de lunch even naast de jongst aanwezige toekomstig rallyrijder Jim van den Heuvel (nog maar 13!!) gaan zitten..ik val naast hem in de auto gerust in slaap..niet dat ik dat doe..want ik wil er niks van missen..maar het mannetje rijdt gewoon bijzonder goed, mega snel, maar uiterst volwassen!! (Youtube) Geen stuurfoutje of dommigheidje kan ik bespeuren…en dat z’n broer Jasper hem tipt om bepaalde bochten net iets anders aan te sturen om eventueel kostbare seconde’s te kunnen winnen- ach- dat is voor mij niet belangrijk en eerlijk gezegd niet merkbaar! Als stichting hebben we voor ’t oog van de ouders liever niet dat ze bij een ander kind in de auto gaan…dat beangstigd hen..maar mijn eigen kids zitten wat mij betreft bij Jim het veiligst!!

Afijn…Ik moet het korthouden maar we hebben ondanks alles toch weer een heel leuke dag gehad met een ouderwets fijne broederlijke sfeer..(Welkom Erica ….! )

Een gezellige afsluiting met een perfecte Barbecue uiteraard opnieuw verzorgd door Jenny! Thanks Jenny!!

Toen we de boel weer in gingen pakken, de pionnen van het parcours waren verdwenen- en de meeste mensen naar huis waren..moest ik plots schrikken…de voorzitter kwam al schreeuwend aanrennen HANS KOM!!! ..Wat nu dan..paniek of gewoon druktemakerij?? Buitengekomen bleek dat Ron Schaafsma van Schaafsma Motorenrevisie uit Ede onze Escort RS 2000 MK2 even uitgeleend had aan Jasper van den Heuvel…niks mis mee…maar dan gaat ’t gewoon iets (?) harder..en zeker harder dan wij rijden met kids in de auto en pionnen op de baan..tja..en nu maakt die auto even indruk op hem…of was het Jasper?? Nu wordt de pas door Schaafsma ingebouwde sper even serieus op deugdelijkheid getest en blijken de straatbanden a 49.95 euro zich te gedragen als die van 149.95 in een lange drift (à la Sik) op hoge snelheid.. Al met al een aanblik waar ik zeker níet minder vrolijk van wordt!!

Tja Jasper…als je die Ford wilt ruilen met een Nitsubishi Evo 10 ach…daar kunnen we wel mee leven hoor..moet ie wel wit zijn!

Afijn…de avond welke voor mijn gevoel toch wel erg snel was gekomen..was reeds aangebroken,

En moe maar toch blij voor de gezellige afleiding op deze dag togen wij weer naar huis..de karavaan waarin de Daf van Pico (?) de truck van Jenny en de truck van Van Dijk Rallysport en de combinatie van Schaafsma passerend…

Thanks RFK Team en alle vrijwilligers!!

De volgende keer hopen wij weer actief present te zijn!


Groeten Hans Jansen

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Niederrhein mei 2011

Ut kaan nie op, ut blieft maor deur gaon, ut ene naor ut aandere praachtige evenement gaot weer vaan staart, ut is mit geen pen te bepotlooie, ik het weer een maachtige mooie daag gehaad, en wel vaan Rally for Kids, waat word je daor toch blie vaan, en daan zie je ut geluk vaan zieke kiendere.

Ik het zo effe mit een paor minse staon praote, en daan maark je paas goed, waat of zo’n daag veur die kiendere en ouders betekend, aol twee weke vaan te veure bin ze de daag op de kalender aon ut aafstrepe, daordeur schiet op ut laost te naachtrust deur ok bie in, maor op de daag zelf, hei daat nie in de gaote, die kopjes glundere vaan ut ene oor naor ut aandere, waat zie je daan veul geluk, en nog wel vaan kiendere die ut toch laang nie maakelijk hen.

Ut jongetje hier bove, waas veur de eerste keer, mit een breurtje en zusje in Duutslaand, noen hoe of ie daat vond, hoef ik nie te vertelle, ze’n uutdrukking verraod aales, waat kunne we zieke kiendere daan toch blie maoke, en mit de kiendere, ok de ouders en breurtjes en zusjes, daan kun je jezelf helemaol weg ciefere, jao, ik bin nie zo gauw onder de indruk, maor veur die kiendere en ok veur de organisatore, het ik diepe respect hoe kaan ut ok aanders, en motte wie ok nie vergete, aal die minse die zich hen aongebode um te rieë, en aale sponsoren die dit meuglijk hen gemaokt, waant zonder deze luu, is daat nie haolbaor, ok veur jullie de lof trompet, en tien keer bedaankt.

Ik mot ur noen mee stoppe, want aanders springe de traone nog in mun ogen, daat nie aaleen, ik kaan ok nog heel slecht schrieve, aals je daan zo’n laang verhaol maokt, kan ik mie veurstelle, daat je daor nie blie vaan word, maor dit waas ok weer een daag, um nooit meer te vergete, ok aale vriewilligers naotuurlijk bedaankt, ok jullie bin vaan onschaatbaore waorde, ik wens de organisatore nog heel veul succes en aale goeds.

m.vr.sportgroete;

 

Evert Mulder.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Enkele reacties via de website ontvangen:


Lieve mensen,

Vandaag hadden wij en onze kinderen echt de dag van hun leven. Ze vonden het zoooo leuk dat ze alleen maar daarover in de terugweg in de auto hadden. Thuis willen ze niet slapen maar in snelle auto`s rijden. Wij moesten van ze onderweg ook net zo snel rijden. Ik heb 120 foto`s gemaakt en ik hoop dat het voldoende is om voor mijn 2 schatten alles te verwerken. Gelukkig hebben we nog een paar dagen tot de school weer begint.

Jullie zijn fantastisch!

Erg bedankt voor de mooie sprookje waarin we vandaag mochten zijn!

Graag tot de volgende keer!

Hartelijke groet,


Hannah, Sam, Donika en Tycho

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste mensen,

Wij willen jullie hartelijk danken voor de geweldige dag die wij als gezin mee hebben mogen maken.

De jongens hebben zo ongelooflijk veel plezier gehad.

Hier kan geen pretpark of wat dan ook tegen op............... De twinkel in hun ogen was ongelooflijk. Maar wij als ouders hebben enorm genoten van alle kinderen. Sommige hebben veel meegemaakt, maar zo'n dag als gisteren doet het op dat moment vergeten.

Ik werd er zelfs een paar keer emotioneel van. Als ik zag hoeveel schik en lol ze gisteren hadden, dat is onbeschrijflijk. Eindelijk een keer een dag zonder "toestanden", zonder gemopper, zonder stress! Alleen maar plezier............en dat is héél lang geleden.

Organisatie, Coureurs en Vrijwilligers,

Dank jullie wel voor deze onvergetelijke dag!!!!

 

Roger

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een week van tevoren al nerveus, ja we mogen naar Rally for Kids.

De kinderen kennen Niederrhein van you tube filmpjes met name de rally filmpjes. Nu mogen zij zelf dit ervaren, de ontvangst was super net als de koek en zopie.

Onvoorstelbaar wat er de gehele dag stond voor de kinderen en ouders. Die van ons hebben genoten van de ritjes, de mooiste vonden zij Sik om zijn sik, de auto natuurlijk ook. Sik onze jongste wil jou Manta wel van je kopen als ie 18 is.

Wij vinden het bijzonder knap hoe jullie dit alles iedere keer weer organiseren.

Petje af ..... Wij zullen ons zeker weer inschrijven dit jaar, bedankt voor een geslaagde dag.

Groet,

 

Fam. Veenstra uit Doetinchem

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste rally for kids,

Wij willen jullie via deze weg bedanken voor deze super dag.

De kinderen hebben super genoten, en wij als ouders zeker ook. Het was fantastisch georganiseerd. We hopen dat we volgend jaar deze dag weer mee kunnen maken.

Nogmaals bedankt allemaal!

 

groeten fam. boeve

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stichting Rally For Kids


«-- terug