MOBA Kippenren 2016 - 9 april rondom Barneveld!
Volg RallyForKids op Twitter
Hoofdsponsor van Rally For Kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Rally For Kids
Lunteren

 

 

Circuitdag Rally For Kids op Midland circuit perfect verlopen!

Op zaterdag 8 september 2012 organiseerde Rally For Kids een circuitdag onder een strak blauwe lucht en met een warme september zon!

Het Midland circuit in Lelystad is al een aantal jaren één van de vaste locaties voor een circuitdag. Een compacte en overzichtelijke baan waarbij een ieder continu de verrichtingen op het asfalt kan blijven volgen. Ook dit jaar werden er langs de baan geluidsmetingen uitgevoerd door de provincie zodat een enkeling wat decibellen terug moest nemen, maar dat mocht de pret niet drukken voor de Kids!

Na een korte briefing waarbij de veiligheid van 'onze' kinderen nog eens extra onder de aandacht werd gebracht mocht de eerste groep Kids instappen bij de gastrijders. Per sessie werden 6 tot 7 auto's toegelaten door de officials zodat er voldoende ruimte op de baan bleef en je elkaar niet constant in de weg reed.

Natuurlijk zijn de snelheidsverschillen soms groot en kan niet met elk kind hard een krappe bocht genomen worden. Door de rijder met het duimpje te vertellen of het nog een tandje harder mocht of het eigenlijk al wat te ruig was paste de coureurs het tempo gaandeweg de rondjes aan.

 

Na een ronde of 6 werden de rijders weer van het circuit gehaald door de officials en werd en gewisseld waarbij direct nieuwe auto's het circuit opkwamen.
De catering werd verzorgd door de vaste crew op Midland, aangevuld met onze vrijwilligers om de pieken op te vangen.

In de lunchpauze werd door het Lunterse tractorpullingteam Black Magic een demonstratie gegeven met hun John Deere. Helaas werd bij de eerste run op het asfalt de geluidsnorm ruim overschreden en mocht de immense turbo niet nogmaals op stoom worden gebracht. Indruk had de tractor echter al ruimschoots gemaakt met deze korte demonstratie! Ook mochten de Kids zelf op de John Deere tractor klimmen en werden er veel foto's van de glimmend zwarte tractor gemaakt.

Binnenkort vervolg van het verslag...

--

Was u aanwezig als gezin, gastrijder of sponsor en wilt u een reactie aan ons sturen? Gebruik hiervoor het reactieformulier. Uw reactie wordt eventueel op de site geplaatst!


Klik hier voor de eerste serie van 70 foto's (1-70)

Klik hier voor de tweede serie van 70 foto's (71-140)


Video's staan online

Stichting Rally For Kids


«-- terug