MOBA Kippenren 2016 - 9 april rondom Barneveld!
Volg RallyForKids op Twitter
Hoofdsponsor van Rally For Kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Rally For Kids
Lunteren

 

Geslaagde Rally For Kids-circuitdag Niederrhein

Het is maandagochtend 22 oktober 2007. De herfstvakantie is begonnen. Rally For Kids organiseert voor het eerst zelf een circuitdag op het Duitse vliegveld Niederrhein. Na de succesvolle testdag in februari 2007, waarbij ook Rally For Kids met een aantal gezinnen te gast was, werd besloten om dit in oktober nog een dunnetjes over te doen.

Jarenlang waren hier Engelse militairen van de Royal Air Force gestationeerd, maar na het einde van de ‘koude oorlog’ heeft men de vliegbasis verlaten. Wat over is gebleven zijn de grote hangars, shelters en betonbanen. Ver genoeg van de bewoonde wereld vormt dit ‘circuit Niederrhein’ het ideale toneel voor de circuitdag van Rally For Kids.

De zon is al op als we in colonne vanuit Barneveld vertrekken richting Arnhem – Nijmegen – Duitse grens. Buiten is het nog behoorlijk fris dus Hans heeft de temperatuur in de bus eens lekker opgestookt. Zelfs zo dat onderweg de stoom uit alle hoeken en kieren van de bus vliegt. Even stoppen we voor een korte check en met zoveel automonteurs is dat zo gepiept. We vervolgen onze weg en na een uurtje zijn we ter plaatse. In de hal zijn de mensen van de catering druk bezig en de koffie staat al voor ons klaar. Een goed begin is het halve werk.

Na de korte koffiepauze gaan we aan het werk. De bus en vrachtauto worden uitgeladen en de luifel van de bus en de skelterbaan moeten worden opgebouwd. In de hal worden meer tafels en stoelen klaargezet voor de gasten die later zullen komen. We verwachten wel 150 mensen, dus dat wordt een drukke gezellige boel. Om elf uur arriveren de eerste gasten. Ze melden zich bij de bus en ontvangen de nieuwe door Brezan beschikbaar gestelde cap en keycords.

Inmiddels zijn ook alle gastrijders aanwezig. Ze zijn druk in de weer om hun rallyauto’s klaar te maken. De meeste hebben een extra helm meegenomen en een stoelverhogertje voor de Kids, die anders alleen een dashboard met heel veel knopjes zouden zien, maar van de race over het circuit niet veel zouden meekrijgen. Rob van der Poel heeft een speciaal door hem zelf ontwikkelde kart meegebracht waarmee Kids die problemen met hun benen hebben via ‘flippers’ aan het stuur kunnen gas geven en remmen. Al snel wordt een rolstoel verwisseld voor de kart. “Kicken pap!”, klinkt het enthousiast terwijl Hans nog even wat instructies geeft.

Voordat het rallygebeuren losbarst laten we ons eerst de broodjes kroket en frikandel goed smaken. De frisse buitenlucht doet de eetlust goed en in het najaarszonnetje zitten we heerlijk te genieten. Er moet ook nog een teamfoto voor de Brezan/Rally For Kids-kalender van 2008 worden gemaakt. Het hele wagenpark van Rally For Kids staat opgesteld. De bus, de vrachtwagen en de zes rallywagens met daartussen de bestuursleden en bijna alle vrijwilligers worden op de foto gezet.

Ondertussen hebben Eep Borgers en Gert van den Heuvel een parcours uitgezet. Om half één volgt de rijdersbriefing door de voorzitter. “Het is vandaag geen wedstrijd. Houd ruim afstand en let goed op je passagier. Iedereen heeft op papier staan waar we ons aan te houden hebben. Vandaag rijden we niet voor ons zelf, maar voor de Kids!”, aldus Gert, die helaas zelf de eerste omloop niet mee kan rijden omdat de sleutels van de Astra nog thuis liggen. Gelukkig komt Evelien Jansen een uurtje later alsnog met de sleutels aanzetten en kunnen alle rallywagens ingezet worden.

Nadat de rijders eerst een verkennende proefronde achter Eep hebben gereden, kunnen exact om één uur de eerste Kids in de rallywagens meerijden.Maximaal vijf auto worden er tegelijk in de baan gelaten. Na vier rondes wordt er gewisseld. Soms is dat een hele klus om een flinke knul uit de rolstoel te tillen en vervolgens voorzichtig in de auto te zetten.Maar gelukkig loopt alles goed en gelet op de vele glunderende gezichtjes genieten de Kids met volle teugen. Het is vooral leuk om te horen wat nu de favoriete auto’s zijn. Luuk is helemaal weg van de Manta en wil absoluut in geen andere auto. Bart vindt de Lotus het einde en straalt als hij er op een gegeven moment wordt ingehesen. Weer een ander kiest voor de Astra en ga zo maar door. Iedereen komt meerdere keren aan de beurt en ook de vaders en moeders mogen aan het eind van de dag een rondje mee.

Na twee keer anderhalf uur rallygeweld met daartussen een half uurtje pauze houden we er om half vijf mee op. Binnen in de hal staat de bbq al klaar en worden de eerste stukken vlees gebraden. Frietjes met mayo en satésaus maken het feest compleet. Het eten smaakt heerlijk en met een blikje frisdrank worden de dorstige kelen gespoeld. Er wordt veel en enthousiast nagepraat over ieders belevenissen, maar tegen zessen is het tijd om de dag af te sluiten. Moe maar voldaan wordt afscheid genomen. “Wanneer staan de foto’s op de website?” is een veel gestelde vraag. “Zoals jullie van ons gewend zijn; héél snel”, luidt het antwoord. Dankzij Erwin kon ook deze belofte opnieuw worden waargemaakt.

 

Rally For Kids bedankt langs deze iedereen die meegewerkt heeft aan deze bijzondere dag en er aan heeft bijgedragen om deze dag tot een succes voor de Kids en hun ouders te maken. We hopen volgend jaar opnieuw zulke mooie evenementen te mogen organiseren en rekenen dan opnieuw op jullie medewerking.

Was u aanwezig en wilt u reageren? Dat kan altijd per e-mail of door gebruik te maken van het reactie-formulier! Uw reactie kan door ons worden geplaatst op de site.

Klik hier voor meer foto's van deze circuitdagKlik hier voor meer foto's van deze circuitdag

 

 

De eerste reacties zijn binnen (ook reageren, klik hier)

Klik voor vergroting
Klik voor vergroting
Klik voor vergroting Klik voor vergroting
Klik voor vergroting
Klik voor vergroting Klik voor vergroting
Klik voor vergroting

Bekijk nu ook de video van deze geweldige dag!

Klik hier voor video!

 

Stichting Rally For Kids

«-- terug