MOBA Kippenren 2016 - 9 april rondom Barneveld!
Volg RallyForKids op Twitter
Hoofdsponsor van Rally For Kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Rally For Kids
Lunteren

 

 

SUPER Circuitdag Zandvoort 2009 voor Rally For Kids!

Maandag 19 oktober om 5.00u vertrekken de Rally For Kids bus, een door Roordink beschikbaar gestelde vrachtwagen en de Veenhuizen Groep racetrailer vanuit Lunteren richting Zandvoort.

Het is begin van een prachtige circuitdag op het Circuit-Park Zandvoort! Om 7.00u wordt er al op tal van plaatsen op en rond het circuit al hard gewerkt door alle vrijwilligers om het geheel vorm te geven.

Vanaf 8.00u stromen de gastrijders binnen, in totaal zo'n 140 gastrijders komen naar het circuit om de Kids een onvergetelijke dag te bezorgen. En dat wordt het voor Kids, ouders/verzorgers, de gastrijders, vrijwilligers en natuurlijk na een perfect verlopen dag ook voor de het bestuur en de sponsoren van deze dag!

Klik hier voor meer foto's Veel nieuwe foto's online | nu ook video

Hieronder een uitgebreid verslag van Hans Jansen, een woord van dank van Gert van den Top en een aantal reacties van de Kids, ouders en gastrijders!

Als ik het nu en op deze site- ergens niet over wil hebben is het over een zwangerschap en de uiteindelijke bevalling! Toch vergeleek ik het ontstaan van deze circuitdag (maar ook het afgelopen jaar) onwillig met de geboorte van een kind.

Waarom?? Iedereen weet dat- naast al onze trouwe sponsors- Brezan Automaterialen dè grote motor achter onze stichting is. En iedereen weet ook dat een groot schip met een goede motor- soms duw of sleepboten nodig heeft om de haven in- of uit te komen. Zo’n duwboot vond ik per ongeluk in Bart Visser…de man achter Wepro Engineering BV. Dat was in de tijd dat Kroymans nog een showroom had- vol met Ferrari’s naast het hoofdkantoor van Brezan. Ik zag toen ook een vrij nieuwe Ferrari bij de wasplaats staan. Niks bijzonders, want er reden zo vaak monteurs van Kroymans in een Ferrari in deze omgeving. Al een paar keer had ik iemand vergeefs aangesproken –of ie die Ferrari niet bij ons in wilde zetten. Dus zonder er iets van te verwachten reed ik toch ff naar hem toe.

Hey kerel..is die auto van jou?? Bescheiden: ja. ik: Oh..uuh wil je niet eens Blah Blah enz. Hij: Jawel hoor, ik rijd vaker voor andere stichtingen met zieke kids! En dus geef ik hem m’n visite kaartje! Twee weken later had Bart- want zo heet ie- een mailtje naar me gestuurd, en die ging ongeveer zo: Hallo Hans..je mag me best eens op de lijst zetten als gastrijders, maar ik heb een druk bestaan..ik weet niet of ik kan maar niet geschoten is altijd mis! Mijn antwoord: Bart wij hopen eens een dag op Zandvoort te organiseren, en dan lijkt het me geweldig om een paar van zulk soort auto’s in te zetten. Het zal nog wel even duren want er hangt een behoorlijk prijskaartje aan! Antwoord van Bart: Ach..dan wil ik wel de hoofdsponsor van die dag zijn!..En daar heb je het al..als je een kinderwens hebt, en je vrouwtje komt met een zwangerschapstestje bij je en ze zegt KIJK hij is verkleurd!!!! Dan wordt je net zo blij als ik op dat moment! Maar eigenlijk geloof je het nog niet echt. Afijn..Zo maken we met Gert van den Top- in de winter van 2008 concrete plannen met Bart en z’n maat Joost de Groot. Zij kwamen met de Ferrari door de pekel naar Lunteren gereden want Barts andere auto stond bij de garage..en ach, je hebt ‘m toch om te gebruiken vond hij. Ik zag in Bart een doodgewone jongen..zonder poeha of kapsones ..als iemand ons huis in was gekomen hadden ze direct kunnen geloven dat m’n vw diesel van Bart was. Bart heeft een gezegend bestaan, maar is niet naast z’n schoenen gaan lopen. Zijn bescheiden houding in zijn minder bescheiden positie maakte meer indruk op mij dan zijn auto of bedrijf.

Hierna probeerde ik contacten te leggen met Circuitpark Zandvoort, maar op e.o.a. wijze liep dat enorm stroef. Maar toen Nick Catsburg dat ter ore kreeg, werd gelijk duidelijk dat hij niet voor niets ambassadeur van onze stichting is. Hij kent de mensen daar persoonlijk, en het bleek dat een aantal van mijn mailtjes met de spam was opgeruimd.  Zo zie je maar weer dat je goed op elkaar afgestemde relaties moet hebben. (Net als bij het verwekken van een kindje)

Zo verspoedigde Nick de boel, en in ongeveer maart 2009 ben ik met Cees Bax naar Zandvoort gereden om daar e.e.a. vast te leggen. We vielen met de neus in de boter want er was een Ferrari testdag. Ook de Ferrari van Bart moest er aan geloven, en we werden getrakteerd op een paar vet snelle ronden op het circuit! Heerlijk..dat pakken ze me niet meer af! Er werd een datum geprikt in de overvolle agenda bij Niek Oude Luttikhuis van Circuit park Zandvoort. Jippie dit staat vast…nu is het net alsof je de Echo van je kindje hebt gezien..wat?..Sterker nog.. je kunt zelfs zien dat het een ventje is, want die verhaal krijgt ook zeker een staartje! 19 oktober 2009 zou het (geboren) worden..precies in die herfstvakantie waar Bart met zijn gezin naar een warm eilandje zal gaan! Da’s balen..maar we moeten het eenvoudig plannen in een schoolvakantie!!

Zo hebben we met z’n allen de neus in dezelfde richting gezet. Een ieder van de harde kern van Rally for Kids mensen heeft plannen gesmeed over hoe de dag ingevuld moest worden. Persoonlijk was ik er erg gespannen onder..we wilden eens goed uitpakken- zoals dat heet. Misschien ken je de spanning voor een geboorte wel, je verlangt erna maar je ziet er ook als een bult tegenop! Angst voor complicaties! Bert van Dijk- onze secretaris- stelde voor om 250 kinderen uit te nodigen..en 100 gastrijders. Pff zulke aantallen zijn we niet gewend!?

Voordat Wepro bij ons in het vizier is gekomen, hadden wij reeds contact gehad met Jo van Dijk en Reijer vd Brink respectievelijk Directeur en leraar van de Donnerschool uit De Glind. Zij hadden de wens een keer een dag als de Vroemdag in België te kopiëren. Veel kinderen en veel auto’s op het circuit. Ook hadden zij dus een groot bestand van kinderen welke binnen onze doelgroep passen. We besloten om hen bij ons te betrekken. Samen met Evelien- die al onze bronnen aan heeft geboord waren er dus spoedig zo veel aanmeldingen dat we er geen meer aan konden nemen.
Ook vrijwilligers werden opgeroepen zich aan te melden, en ook aan hen gelukkig geen gebrek!
Op Dinsdag 13 oktober werd een vergadering gepland waarbij de vrijwilligers zullen worden ingelicht over de te verdelen taken. Ik stond er van te kijken hoe mooi Bert, Erwin en Gert dit voorbereid hadden!! Bert had Zandvoort ook nog eens bezocht en ogen en oren goed de kost gegeven. Zij hadden het hele plaatje al voor zich en het begon me nu te dagen.  Stilaan werd ik geruster..alsof het kinderkamertje nu eindelijk ingericht was!

Op zaterdag 17 Oktober was er ogenschijnlijk een bom ontploft in de woonkamer van onze voorzitter. De héle kamer lag vol met tassen voor de kids, en de gastrijders waarvan er zich inmiddels maar liefst 150!! Hadden aangemeld. In de tassen van de kids moesten allerlei gimmicks komen, en de tassen van de gastrijders moesten worden gevuld met de stickers en rallyschildjes  t.b.v. de auto’s. Super hoe Rallypro / Rallyschild.nl deze hele pakketten voor ons verzorgd heeft!! Pfff tel maar even op hoeveel tasjes en spullenwinkels er in de huiskamer lagen en wat de dames allemaal te organiseren hadden. Dat wil je niet weten!
Gelukkig erkennen wij als bestuur de zondag zoals die door De Schepper bedoeld is, als Rustdag dus. Was dit niet het geval, dan was ook deze gehele dag eraan gegaan met dit en dat voor de stichting. Even stilte dus..voor de storm!

En zo togen wij dus de volgende morgen om 5 uur op naar Zandvoort..zoals de webmaster al beschreef, in convoi met de truck van Patrick Veenhuizen, de M.A.N. van Roordink bedrijfswagens, de truck van Dick van Dijk de autotransporter van van Middendorp uit Barneveld en de RFK Bus..de ontsluiting begon!

Iemand beweerde eens dat ook de KNMI een sponsor van ons moest zijn, omdat het weer tot nu toe op iedere door ons georganiseerde circuitdag goed was. En- hoewel er een koude wind was- konden wij ook vandaag bijzonder tevreden zijn met het weer! Maar wij mogen weten dat we dat zeker niet aan de KNMI te danken hebben! Een goed begin van de dag dus..alle vrijwilligers die ook al vroeg uit de veren waren staken de handen uit de mouwen. Er moest heel wat werk worden verzet. De tent aan de RFK bus moest opgebouwd worden, net als de tent van de trailer van Veenhuizen Koeltechniek. De playseats en de plaatsen t.b.v. aanmelden van de overige vrijwilligers- de gasten en de gastrijders- alles moest worden opgebouwd en ingericht. Jenny moest haar truck ook kwijt, en een plek organiseren voor de catering. Overal werd aan gedacht, maar het waren zeer hectische momenten.

Later arriveerde de prachtige gelede bus van Suzuki Nederland welke Arjan Valk voor ons had gereserveerd. Met een heel team van mensen stonden ook zij voor ons klaar en hadden van alles meegebracht om de kids te vermaken..een mooie racebaan –op afstand bestuurbare Suzuki’s, nog een springkussen, kosten noch moeiten werden gespaard om deze dag tot een succes te maken! Dank jullie wel!!

Ook  Wepro kwam met een hele delegatie afgevaardigden naar Zandvoort. Ook zij trokken van alles uit de kast om het evenement te doen slagen. Een pitbox werd ingericht met o.a. geweldige racemotoren, minibike’s en mooie attributen om het geheel zo mooi mogelijk te presenteren. Zo kon er van de Kids leuke plaatje geschoten worden. Ook waren er twee lieve dames die de kinderen belangeloos wilden schminken! Verder brachten zij een vette Porsche Cayenne  en de eerder genoemde zwarte Ferrari mee…echter zonder Bart!!

Inmiddels begon e.e.a. allemaal vorm te krijgen. De gasten kwamen stilaan binnen en ook de gastrijders met hun auto’s reden af en aan. Het werd een drukte van jewelste! Toen kwam ook de rijders briefing. Dit gebeurde in twee etappes. We gaan rijden van elf uur tot half vijf, en de klok tikt!! Mijn spanning wordt steeds groter (net als de ontsluiting)! Rob van der Poel een oude rot in het race en rallyvak deed in de tweede etappe het woord. Ik vertel ze e.e.a. over de kids.
Hoe moet je in vredesnaam zo’n stelletje leeuwen temmen vraag ik me af- en dat zou ook niet lukken! Daar staan ze dan..tientallen mannen met hun bolides- die staan te popelen om te gaan knallen! Maar met kinderen in de auto- moet je gewoon continu je hoofd erbij houden! Maar houd maar eens een rode lap voor een dolle stier!? Dat is mijn angst- er zou eens iets met een kind gebeuren..dat mag gewoon niet! Dat is de angst voor complicaties!

Elf uur..kinderen en ouders staan klaar, en de auto’s komen met z’n allen op de baan om te ‘verkennen’. Nummers 1 t/m 50 moeten gaan starten, maar de anderen gaan niet weg..even is er onduidelijkheid over waar de auto’s het circuit moeten verlaten..alles staat vast met auto’s- het word een chaos voor mijn gevoel..ik zie het even niet meer glimmen, en loop van hot naar her- continu bestookt met vragen waar ik niet altijd een antwoord op heb. Wauw..kunnen we dit eigenlijk wel aan?!

Gelukkig zijn er koelbloediger mannen langs de baan die vaker zo’n varkentje gewassen hebben en uiteindelijk loopt alles gesmeerd. (Het hoofdje is eruit) Nu gaat het goed..ronkende motoren..gierende banden blijde gezichten, omhoog wijzende duimen, dampende koffie, welriekende warme happen, glimmende bolides, spelende kinderen, geschminkte snufferdjes enthousiast commentaar over de speakers van CPZ, en weet ik wat ik moet noemen..Alles gaat geweldig!! De patatwagen van Kwalitaria uit Veenendaal biedt voor deze dag al zijn producten tegen gereduceerde prijs aan voor alle gastrijders en ongenode doch welkome bezoekers en draaide op volle toeren. Ook hun dragen zo een steentje bij! Hartelijk dank!

De Brezan crew- hier vertegenwoordigd door Ilse Kuypers had het idee geopperd om een ballonnen wedstrijd te organiseren met helium gevulde ballonnen. Dit was een gigantisch leuke en welkome aanvulling op de dag. Geweldig om al die kinderen te zien wanneer ze de ballon tegelijk loslaten. Bedankt Brezan crew!

In de loop van de middag lijkt het even mis te gaan. Een straatversie van een Nissan 300ZX boort zijn achterzijde in de vangrail en loopt zware averij op! Zonde en uiterst pijnlijk in de portemonnee van de eigenaar die voor deze zaken niet verzekerd is!! Gelukkig zat er geen kind in de auto! Even later schuift er een Peugeot in de grindbak, deze keer wel met een jongetje erin die dat hélemaal geweldig vond! Getuige zijn reactie via de E-mail ’s avonds. Maar het gaat nu tè snel en we besluiten de laatste sessie te temperen door met een paar RFK auto’s voorop te rijden en de snelheid eruit te halen. De leeuwen blijken niet geheel te temmen!!

Bert van Dijk mocht nog even plaatsnemen in een Seat Ibiza TDI Cupwagen, betuurd door eerder genoemde trouw aanwezige Nick Catsburg. Bert was volledig onder de indruk van Nick’s kunnen. Waauw hey..wat kan die goser sturen zeg!! Tja..ze noemen hem niet voor niets racetalent!!
Nu aan ’t eind gekomen mogen alle vrijwilligers nog even mee. Ook ik stap nog even als passagier in een BMW die anders leeg bleef. Ik vroeg er niet om, maar ik geloof dat de bestuurder mij even wilde laten zien wat hij kon. Hij ging echt helemaal voluit!! Twee stemmetjes in mijn hoofd zaten te vechten…dit wil ik niet!! Ja maar het is zo leuk!! Ja maar dit wil ik niet!! Pas op voor die Ferrari, als je daar op knalt doe ik je wat! (die was van Bart) gelukkig liep de Ferrari een veilig stuk bij ons vandaan. Dan te strak langs een schitterende gele nieuwe (?)Ford Mustang..DIT WIL IK NIET..maar ’t was wel leuk!! De gehele lichaamstaal van de bestuurder in kwestie straalde uit dat hij wist wat hij deed. Toch zegevierde mijn eerste stemmetje- wij willen dit serieus niet op een dag als deze want; Wij rijden om zieke kinderen te verblijden is ons motto, en niet: wij knallen om uw dag te vergallen ..toch??

De dag is afgelopen..maar alles moet weer op worden geruimd, wederom met hulp van de vrijwilligers verloopt dit voorspoedig.(hetkindje is geboren maar de kraamvisite zit er nog-bah!) Vele positieve reacties ontvangen wij, maar het dringt niet tot ons door. Het Wepro team gaat nog even op de kiek voor een leukefoto. Handenworden geschud, en er wordt zelfs al gesproken over een herhaling!? Eindelijk gaat iedereen naar huis..moe en voldaan. Och wat ben ik dankbaar dat alles goed mocht verlopen vandaag, dat iedereen gezond (voor zover ze dat zijn) naar huis kan gaan, en dat de trouwe EHBO crew- op een enkel pleistertje plakken na- werkeloos was! Er valt genoeg bij te schaven voor een volgende keer maar..het was een super evenement!!
Iemand zei eens: je moet een oud paard af en toe laten draven daar blijft ie jong bij- dan kijk ik naar de oude trouwe RFK bus. Dat gaan we doen jongen ik laat je draven naar je winterstal! Da’s mijn ontspanning van deze dag, alsof de kraamvisite de deur achter zich dicht trekt en je eindelijk ongestoord kan genieten van je kindje!

Helaas is mijn beschrijving over de dag persoonlijk. Eigenlijk zou ik moeten schrijven naar het beeld van de gehele RFK Crew..Dat is een kunst die ik (nog?)niet versta. Maar iedereen heeft de dag, en vooral de voorbereiding waar echt gigantisch veel manuren en belminuten van de gehele RFK clan in zit- anders beleefd. Spanningen en emoties komen er werkelijk bij kijken. Taken die door de achtereenvolgende evenementen- je soms ongezond veel in beslag nemen. Zaken die volgend jaar echt anders moeten.

Daarom voelde ik het afgelopen jaar en met name 19 oktober als een pittige zwangerschap waar uiteindelijk iets heel moois uit voort is gekomen. Dat blijkt uit de vele positieve reacties. We hebben echt onze doelstelling bereikt- Rijden om Kids te verblijden..want daar doen we ’t voor!
Ik wil dan ook iedereen maar dan ook iedereen bedanken die zich het afgelopen jaar zo voor ons ingezet heeft. In eerste plaats natuurlijk Brezan Automaterialen maar ook alle andere sponsors van klein tot groot. Ja ook de kleine hebben we hard nodig, want centen over houden doen we simpelweg- zonder geld over de balk te gooien- niet! Dan Erwin van Schoonhoven die steeds maar weer bereid was de website aan te passen en het vele drukwerk te verzorgen.  Ook alle vrijwilligers, en gastrijders die toch ook een dag, benzine, en banden opofferen hartelijk dank!! En ook het thuisfront moet zich regelmatig schikken..en ook zij dragen een niet mis te verstaan steentje bij aan ieder evenement! Ik hoop dat we ook hen volgend jaar een beetje meer kunnen ontlasten door taken te gaan spreiden..

Groeten, Hans

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste Vrienden van Rally For Kids

Wij willen jullie langs deze weg bedanken voor alles wat jullie voor onze stichting hebben gedaan.
Persoonlijk lukt dit niet omdat er zo veel mensen aanwezig waren. Dus willen wij het op deze manier doen.

Wij als stichting vinden het helemaal TOP wat jullie voor ons en de gezinnen deden.
Natuurlijk zijn wij er ons van bewust dat er best heel veel punten zijn waar we met elkaar aan moeten werken. Dat gaan wij dan ook zeker doen.

Maar als wij terug denken dan vinden wij het een dag om niet snel te vergeten.
Wij vond het SUPER en wij hebben heel veel blijde gezichten gezien van zo wel groot als klein, jong en oud, ziek of gezond. Wij weten zeker dat we met elkaar aan onze doelstelling hebben voldaan.

Een van de mooiste dingen van de dag vond wij dat we het met elkaar hebben gedaan.
Wij willen onze dank daarvoor uit spreken. Wij als Rally For Kids vinden het helemaal te gek wat we met elkaar hebben neer gezet en daar kan een ieder trots op zijn.

Want zonder jullie als Gastrijders, Vrijwilligers en Sponsors is er geen Rally For Kids.

Namens de voorzitter nogmaals heel hartelijk BEDANKT!

 

Gert van den Top

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Was u aanwezig als gezin, sponsor of gast en wilt u een reactie aan ons sturen?
Gebruik hiervoor het reactieformulier. Uw reactie wordt eventueel op de site geplaatst!

Klik hier voor meer foto's Veel nieuwe foto's online

Online video van circuitdag Zandvoort! | UPDATE 28.10.2009


Deze dag werd mogelijk gemaakt door:

 


 

Zonder deze sponsoren was deze dag niet mogelijk geweest! Heel erg bedankt hiervoor, en natuurlijk minstens zoveel dank aan de gastrijders, officials, vrijwilligers en alle anderen die samen met ons deze dag tot een groot succes hebben gemaakt!

Stichting Rally For Kids

«-- terug