MOBA Kippenren 2016 - 9 april rondom Barneveld!
Volg RallyForKids op Twitter
Hoofdsponsor van Rally For Kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Rally For Kids
Lunteren

 

 

Rally For Kids reed mee in Hartenbergrit 2007 voor bewoners van 's Heerenloo

Op zaterdag 1 september reed Rally For Kids mee met de bus in de Hartenbergrit waarbij ca 250 vrachtwagens meereden om de bewoners van 's Heerenloo een mooie rit te bezorgen.

Al direct bij de opening van inschrijving heeft Rally For Kids zich aangemeld om met de bus mee te kunnen rijden. Speciaal voor deze rit werd in de week die voorafging een stoel gemonteerd naast de bestuurder, daar waar ooit passagiers de bus in stapten. Hierdoor werd het uitzicht voor minimaal één van de passagiers super, maar de bus heeft natuurlijk meer te bieden met6 bioscoopstoelen, 3 stapelbedden en... een eigen toilet!

Om 9 uur kwam de bus aan, en kreeg nummer 214. Dat werd nog wel even wachten, want pas tussen 10.30 en 11.00uur zouden de eerste passagiers zich melden bij de trucks.

Gelukkig heeft de Rally For Kids bus een eigen keukenblok, waardoor de koffie snel gezet was en vele chauffeurs de diverse trucks - en ook onze bus - eens goed kondenbekijken. De bus valt goed in de smaak en zeker regionaal begint hij al wat bekendheid op te bouwen!

Om 10.45uur meldde Sandor zich bij de bus met een begeleidster. Sandor kon moeilijk in een vrachtwagen komen, maar onze bus leek de ideale oplossing. Makkelijk instappen voor Sandor, en snel een goed plaatsje zoeken voorin naast de chauffeur (Hans). Sandor maakte tijdens de rit ook dankbaar gebruik van ons mobiele toilet.

Om 11.00uur vertrok de bus richting Otterlo, Harskamp, De Valk en via Lunteren weer terug richting 's Heerenloo. Er werd gereden in 4 groepen, elk begeleid door een paar verkeersregelaars op motoren. Onderweg genoten de bewoners zichtbaar, vaak aangemoedigd door het vele toeteren van de verschillende vrachtwagens.

De meeste chauffeurs hadden hun truck mooi opgepoetst, of geprobeerd voor dat ene ritje de mooiste vrachtwagen mee te krijgen. Bij elkaar leverde het een prachtige stoet vrachtwagens - en 3 bussen - op die de aandacht van veel toeschouwers trokken.

Ook de bus van Rally For Kids ontving tijdens de rit veel belangstelling, zowel door de bekende Brezan kleuren als vanuit de Rally For Kids bestikkering.

Hoogtepunt van onze busrit voor Sandor was het parallel oprijden van de weg van Ede naar Otterlo, waar we met de bus naast een heuse Scania V8 truck kwamen. Na wat gebarentaal van chauffeur Hans werd de Scania V8 diesel vol open gezet en kwam er een prachtige V8-sound uit de verchroomde pijpen. Sandor sloeg op z'n knieën van het lachen, hij vond het gebrul prachtig!

Daarna kwamen we weer aan bij de Hartenberg en stond er voor alle chauffeurs een maaltijd klaar en werd er nog wat nagepraat om vervolgens weer richting huis te gaan. Een geslaagde dag voor de bewoners van 's Heerenloo, maar zeker ook voor Rally For Kids waar we blij zijn dat we ons steentje ook hieraan konden en mochten bijdragen.


Klik hier voor meer foto's

«-- terug