MOBA Kippenren 2016 - 9 april rondom Barneveld!
Volg RallyForKids op Twitter
Hoofdsponsor van Rally For Kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Rally For Kids
Lunteren

 

 

 

Brezan Historische - Rally For Kids 2009

De tweede Brezan Historische Rally For Kids maakt alle verwachtingen waar! Geholpen door een strak blauwe lucht aan de start, een prachtige route door een heel mooi stukje Nederland, meer als 50 prachtige klassiekers, de heerlijke barbeque, 2 luchtballonnen en een enorm mooi bedrag als opbrengst van deze dag voor Rally For Kids!

Binnenkort een uitgebreid verslag, hieronder een selectie van slechts 21 foto's uit de bijna 1200 geschoten plaatjes van vandaag!

Update 2 : ca. 100 foto's online, meerdere reactie's etc.

Update 3 : panorama foto online

 

 

Was u aanwezig als gezin, gastrijder of sponsor en wilt u een reactie aan ons sturen? Gebruik hiervoor het reactieformulier. Uw reactie wordt eventueel op de site geplaatst!


Klik hier voor meer foto's bijna 100 foto's online! (update 29.05.2009)

 

Ontvangen reacties van de gezinnen

Verslag Rally-For-Kids
Historische Rally plus Ballonvaart
16-05-2009

Waarschuwing: Dit wordt slechts en beknopt verslag, om alles te beschrijven wat we die dag hebben meegemaakt zouden we dit in boekvorm moeten uitgeven.

Het was de dag van zijn leven…nee, het was de mooiste dag van zijn leven.

“Papa, waarom ging de ballon niet hoger…Papa, waarom zegt jouw auto geen *Pfieuw* als je schakelt…Papa, mogen we volgend jaar weer mee?..Papa, het was leuk he Papa?”

Nou, dan hoef je niet meer te vragen of de kleine man het naar zijn zin heeft gehad.  Trouwens, de grote man (nu ja, groot) en vrouw ook. Wat een dag!

Maar laat ik bij het begin beginnen.

Wederom uitgenodigd voor de historische rally plus ballonvaart, nadat dit verleden jaar nogal ongelukkig was verlopen door een onbezonnen actie van de twee zoons en eindigde in het ziekenhuis voor hechtingen in het hoofd van de jongste in plaats van in de ballon, waren we met goede moed, en zonder de jongste(!), afgereisd naar “De Cantharel” waar Micah plaats mocht nemen in een EVO voor een spannende rit.

Daar aangekomen bleek dat de organisatie van Rally-for-Kids alles uit de kast had gehaald om de dag zo spannend mogelijk te maken. Want in plaats van direct in te stappen en weg te rijden, was er een ‘teaser’ in het programma ingebouwd, zodat de spanning zich nog een klein uurtje verder kon opbouwen.
Normaal blinkt Micah niet uit in geduld, maar hij vond dit geweldig. Er waren EVO’s, een bus, een echte rally-auto…dus de keuze om even binnen te wachten of buiten bij de auto’s kijken was snel gemaakt…buiten natuurlijk.

Toen het sein tot vertrek, een nieuw dilemma: Welke EVO is voor mij? Die blauwe, of die met rally-stickers? Het werd de (volgens Hans “de vetste”) rode. Wat een prachtig gezicht, en zeker ook geluid, al die EVO’s in colonne wegsprintend met glunderende Kids en bestuurders.

Na een veel te korte rit (“Pap, hij kon echt 300 wist je dat?”) bij het restaurant aangekomen,  lekker gegeten, was het weer tegen alle verwachting volkomen op onze hand. Een prachtige avond voor een ballonvaart.

Wederom spannend, ballon opblazen, snel instappen (hoewel dat instappen enige gymnastische inspanningen van Paps vergde) branders aan en:.….LOS!
Snel hoogte maken, even zwaaien naar de achterblijvers, even een angstig “Gaan we nog ho-hoger Pap” van de zoon en onvast “Ja, maar er kan niets gebeuren” van een naar buiten rustige maar van binnen *boenke-boenke-boenke* Paps, werden het binnen twee minuten van alle mand-genoten Ooh’s en Aah’s en “Kijk daar, een trein, lijkt wel speelgoed”. Prachtig! 

Na wat heen-en-weer gekraak op de boordradio kregen we de keuze: Of op de huidige 200 meter verder varen, Of stijgen naar 2 kilometer. De angstige blikken van de in-mandigen deed de piloot beslissen op 200 meter te blijven, waarna de volwassen begeleiders elkaar  overtuigden dat dit voor de kids veel leuker was omdat ze dan ‘nog wat op de grond konden zien’ en ‘anders misschien bang zouden worden’…JaJa…

Het was een enerverende tocht. We hebben dolle koeien gezien, angstige hazen, zwaaiende mensen, van Hans uitleg gekregen over de hagepreken, en veel te snel was er het sein voor de landing. EN DIE GING PERFECT. Hulde, piloot Michael, de mand bleef keurig overeind. Hoewel het schommelen na de landing voor de kids bijna net zo leuk was als de tocht, en de mand volgens hen best om mocht vallen.

Toen gedoopt tot Baronnen en Baronesse, met gras op de kop (stond je niet slecht Hans) en champagne in het haar maar gelukkig ook in het glas. Een perfecte afsluiting van een perfecte dag. Een door de RFK-mensen perfect georganiseerde dag, laten we dat niet vergeten.

Ik stel hierbij voor dat we een ‘Kids For RFK-mensen’-dag organiseren om hen in het zonnetje te zetten, waarbij ze mogen meerijden in de aanhanger van een speelgoedtrekker, op de buik van de glijbaan, of zandtaartjes bakken in de zandbak. Alles wat ze al jaren willen doen maar niet durven toegeven.

Maar echt, zonder gekheid, RFK, bedankt voor deze dag, het was echt een ervaring om nooit te vergeten.

“Dit was de mooiste dag van mijn leven”..,,,JaJa, tot aan het volgende RFK-evenement dan zeker, want dan is dat….vul maar in. Want zo gaat dat et RFK dagen.

Namens Micah, Paps en Mams:

Bedankt!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste mensen,

Jos vond het een geweldige dag. Niet alleen meerijden in een snelle rallyauto vol met stickers, maar ook de vele cabrio's vond hij geweldig.

Hij (en ik ook) heeft genoten.

Met vriendelijke groet,

 

Marco (vader van Jos)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stichting Rally For Kids

 

«-- terug