MOBA Kippenren 2016 - 9 april rondom Barneveld!
Volg RallyForKids op Twitter
Hoofdsponsor van Rally For Kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Rally For Kids
Lunteren

 

 

De Kiwanis Midzomeravond Rally met Rally for Kids

Vrijdagavond 8 juni werd de zesde Kiwanis Midzomeravond Rally verreden. De in totaal 90 deelnemers, en de hoofdsponsoren, schreven een hele mooie cheque uit voor het goede doel van dit jaar: Rally for Kids.

De Kiwanis is een wereldwijde bussinessclub die zich een aantal malen per jaar inzetten voor het goede doel. Al een aantal jaren organiseren zij de Midzomeravond Rally rondom Barneveld en elk jaar wordt er een ander goed doel aan deze puzzelrit gekoppeld. Voor 2012 viel deze eer Rally for Kids ten deel.

De ontvangst van de equipes was vanaf een uur of 6 op kasteel Schaffelaar. Dat er een aantal gretige rijders bij zijn was al snel duidelijk want toen de karavaan van Rally for Kids auto’s arriveerde om iets na vieren stonden er al een aantal auto’s voor het lintje. En die rij auto’s werd rap langer. Met van alles en nog wat. Amazone’s bereden door baardige mannen en stoere Amerikanen bereden door 5 blonde schonen. En alles wat daar tussenin past. Mooie Saabs, een schitterende Austin Healy 3000, een vette Corvette Stingray in netvliesschroeiend geel, een duo Porsches 911 Carrera S4, een duo DAF’s 55, een Fiat 500, een Autobianchi, Fiat X1/9 en ga zo maar door. En allemaal voorzien van een enthousiaste rijder en navigator.

Binnen in het kasteel konden de teams zich inschrijven en kregen zij hun tijdkaart overhandigd. Samen met de informatiebrochure van Rally for Kids. Het zijn niet alleen de zakenmensen die daar zijn om te netwerken natuurlijk! Kunnen wij ook… Na het inschrijven was er gelegenheid om een hapje te eten en elkaars bolide te bewonderen.

Zo richting 19.00 uur werden er toch wel wat zenuwachtige trekjes zichtbaar zo hier en daar. Het ging natuurlijk om het spel maar er waren ook knikkers te verdelen. En dan worden sommige mensen gewoon wat fanatiek. Geeft niks hoor.

Precies om 19.00 uur werd het eerste routeboek overhandigd aan de dames Bron/Schulte en konden we officieel van start. De dames werden keurig weggevlagd door de wethouder en reden met gemak hun Autobianchi onder de startboog door. De teams in de dikke Amerikanen hadden hier wat meer moeite mee. Over de brandweerwagenrode brandweerwagen zullen we het maar helemaal niet hebben.

Om 20.15 was het de bedoeling dat het eerste team zich zou melden bij het rustpunt in Stroe. Voor de meeste teams liep dat allemaal wel op schema. Na een half uur rust moest er weer geklokt worden en kon het tweede deel van de route worden gereden. Schitterend om te zien, en horen!, hoe de teams elkaar de loef af probeerden te steken met stoere verhalen. Hoewel het er best fanatiek aan toe ging bleef de sfeer heerlijk ontspannen.

Om een uur of 22.00 melden de eerste teams zich weer op de thuisbasis kasteel Schaffelaar. Na een tijdje was het hier druk maar ook erg gezellig. De aangeklede borrel werkte hier zeker aan mee want de catering was op adellijk niveau. In een kasteel had ik ook niet anders verwacht!

Ook de drie teams van Rally for Kids, Schaafsma/Jansen, Lansing/Lansing en Woermeijer/van de Vlierd, namen deel aan het feestgedruis. Het gelegenheidsduo Jansen/Morren had dan wel niet meegestreden om de punten maar zij hadden er niet minder plezier om! Stiekem waren wij natuurlijk wel benieuwd naar het eindbedrag wat op de cheque zou verschijnen. Natuurlijk hadden ook wij meegedaan om de lol maar voor ons telden zeker ook de keiharde knikkers waar we weer een hoop kids een mooie dag mee kunnen bezorgen.

Toen de spanning voor ons ondraaglijke vormen begon aan te nemen beklom de spreekstalmeester het podium en nam de microfoon ter hand. Een korte introductie over het goede doel en toen kon Hans zijn woordje doen. Petje af voor deze man van het eerste uur want na een beetje geroezemoes werd het tijdens zijn verhaal doodstil in de zaal. Hans, je hebt het prima verwoord en met het jouw gebruikelijke enthousiasme ons doel prima overgebracht! Na de woorden van Hans werd de cheque omgedraaid en keek het bedrag van € 5.000,- ons trots aan! Een schitterend resultaat waarvoor Rally for Kids de Kiwanis erg dankbaar is. Maar het bleef niet bij geld alleen. Er kwam de toezegging dat de Kiwanis met een aantal leden komt helpen tijdens onze seizoenafsluiter 18 oktober op Niederrhein. Kijk, dat kunnen wij van Rally for Kids nou waarderen:mensen die voor kids de handen uit de mouwen willen steken!

Kiwanis, nogmaals heel hartelijk dank voor jullie inspanningen, gezelligheid, betrokkenheid en prachtige eindbedrag.


Jacko Morren
Secretaris Rally for Kids.


Klik hier voor meer foto's


Stichting Rally For Kids


«-- terug