MOBA Kippenren 2016 - 9 april rondom Barneveld!
Volg RallyForKids op Twitter
Hoofdsponsor van Rally For Kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Rally For Kids
Lunteren

 

 

Mini's For Kids super verlopen voor Rally For Kids!

Het is al weer een lange tijd geleden dat Linda Veldhuizen- Mini verkoopster bij Ekris in Velp ons benaderde.

Haar wens was- een leuke toertocht te organiseren voor kinderen met een ziekte/handicap of zij die het gewoon even 'verdienen' om verwent te worden..

Zij had allerlei plannen in haar hoofd die zij vorm wilde geven..maar aan kinderen komen blijkt een lastiger klus dan verwacht, zodoende nam zij contact met RFK.

Toen zijn onze voorzitter en ondergetekende eens even met Linda gaan babbelen in het mooie Ekris pand, tijdens de introductie van een nieuw model Mini.. Afspraken werden toen gemaakt, en al snel werd ons duidelijk dat deze Linda wel iets in d'r mars heeft! Wij konden als Rally for Kids niet om deze enthousiaste dame heen omdat zij -in deze- duidelijk dezelfde doelstelling heeft als wij!!

Rijden om (..) kinderen te verblijden..

Evelien is met mailen naar gezinnen en instantie's aan de slag gegaan, en tot vorige week leek het nog dat we meer kinderen hadden dan Mini's. Auto's had Linda er 'zo' bijgeregeld...maar als er dan op 't laatst een aantal gezinnen afhaken, blijkt het toch weer moeilijk om e.e.a exact op elkaar af te stemmen! Jammer, maar ook hier kunnen we weer van leren!

Afijn...voor ons als stichting is altijd spannend als je de regie van een evenement niet zelf in de handen hebt, je weet dan immers niet precies wat je van de dag kan verwachten?!

Nu kwamen wij vanmorgen bij het Ekris pand aan, en het werd binnen tien tellen duidelijk dat echt o-ver-al aan is gedacht! Duidelijke weergave voor zowel de gezinnen als de gastrijders- waar zij werden ontvangen.. Goed georganiseerde parkeerplekken, hapjes drankjes, snoepjes, springkussen, clowns en tasjes met hebbedingetjes voor zowel de kids als de Mini bestuurders.
Zelf bedachte rallyschildjes enzovoort!! Wat een warme deken krijgen we dan om ons heen!
Nu werden wij eens in de watten gelegd lijkt 't wel!

Linda was nog een tikje(?) gespannen, een spanning die ook ik ook altijd heb bij ieder evenement van ons...Maar deze keer was ik super relaxed!! Ik had er alle vertrouwen in dat het goed zal komen vandaag! Maar wij weten uit ervaring dat er heel veel bij komt kijken om zoiets te organiseren...de algehele contacten,de catering, de route, de sponsors de logo's de tasjes..en zo voort..doe het allemaal maar eens even!

En goed was het, er was een heel mooie route uitgestippeld. Ik mocht met ene Roland mee als navigator in een Mini Cabrio One..en Roan (6) en Ruben (7?) zaten op de achterbank..

Persoonlijk vond ik de Posbank een mooi stuk heuvelachtig natuurgebied, mooi die heide op de heuvels! Wat een mooie vuilnisbuilt!!! zei Ruben..onze gast verwonderd toen hij die heuvels zag...en dat snap ik wel, want de enige heuvels bij hem in de buurt zijn -buiten de Goudsberg- begroeide vuilnisbuilten van Vink Barneveld, en die in Wekerom. Maar dit is gewoon effe puur natuur leg ik Ruben op mijn best maar even uit!

De route ging ook nog richting Otterlo, Harskamp, Kootwijk, Wekerom, voor mezelf een bekend doch nooit vervelend stukje Veluwe..en zo slingerde wij weer richting Ekris..Hier en daar een klein foutje in het routeboek, wat het eigenlijk alleen maar leuker maakte. Onderweg moesten we wel eens even voor de kids stoppen voor een plaspauze..ideaal als je dan jochies bij je hebt, en een partij bomen!

Gelukkig lukt het ze net om niet op hun tenen te plassen, zand op de achterbank is meer dan genoeg!  Handig nu- dat ik ook een jochie ben trouwens. Roan kon bij de boom echter geen knopje om 'door te trekken' vinden maar dat mocht de pret niet drukken.

De kids op de achterbank verloren wel eens de aandacht op het natuurschoon en gebruikte de achterbank van onze Gastheer z'n Mini om een beetje vriendschappelijk te 'matten' zoals dat heet. Ik probeerde ze weleens te corrigeren maar niet al te overtuigend,..want 't hielp geen snars!
Misschien is de route iets te lang voor de Kids vroeg ik me af.

Gelukkig trok Roland zich er niets van aan...Ach Hans..zat jij vroeger wel stil op de achterbank??
Tja, vroeger werd je gewoon zonder kinderzitjes met z'n vieren op de achterbank van een Opeltje Kadett of een Renaultje 4 gepropt..dan had je niet eens ruimte om te 'matten! En trouwens...buiten krappe auto's hadden mijn ouders bijzonder voorbeeldige kinderen!

Afijn.. Roland was iemand die door zuurstofgebrek tijdens zijn geboorte een achterstand opgelopen heeft vertelde hij. Een type die de route steeds met zijn geloof vergeleek...We moesten 1 weg hebben zei hij, en 1 navigator..en wehebben het stuur van ons leven in onze handen gekregen, wat niet wil zeggen dat je de route zonder kleerscheuren volbrengt..de schapen langs de route vergeleek hij met ons.

Roland dacht na over dingen waar we ons zelden tijd voor gunnen, hij mocht dan wel 'achterstand' hebben, maar dom was íe zeker niet vond ik!

Zo belande we uiteindelijk weer bij Ekris, waar de achtergeblevene niets te kort waren gekomen naar ik begreep. en ook wij konden ons tegoed doen aan menig hapje en drankje..
De clowns waren actief, en de kids werden desgwenst geschminkt. Aan alles was gedacht, en als klap op de vuurpijl melde linda ons na een dankwoord aan de rijders dat deze dag ons 1700 euro voor de stichting oplevert!
Super!! Zulke acties zijn bij ons meer dan welkom om onze activiteiten te kunnen bekostigen!!

Via deze weg willen wij dan ook ten eerste Linda en haar werkgever Ekris, maar ook alle Mini rijders en alle andere betrokkenen hartelijk danken voor deze zeer geslaagde dag. Wij hopen dat linda volgend jaar opnieuw met ons wil samen werken. En als een eerste keer al zo goed gaat gaat 't een tweede keer nog beter!!

 

Groeten Hans Jansen
Vice-Voorzitter RFK

 

 


Binnenkort meer foto's online!

 

Stichting Rally For Kids


«-- terug