MOBA Kippenren 2016 - 9 april rondom Barneveld!
Volg RallyForKids op Twitter
Hoofdsponsor van Rally For Kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Rally For Kids
Lunteren

 

 

Nieuw : video online!

Super Circuitdag in Niederrhein voor de KIDS!

Op woensdagmorgen 15 oktober vertrokken om 8.00uur de eerste auto's, onze Rally For Kids bus en meerdere vrachtwagens met de rallyauto's, tenten, catering, skelterbaan en skelters, springkussen, etc. etc. Een hele karavaan op weg naar het net over de grens gelegen Niederrhein waar ook dit jaar weer één van de circuitdagen gepland was.

Vanaf 9.30-10.00uur waren de meeste vrijwilligers aanwezig op de oude militaire luchtmachtbasis. De hangar waar de stichting gebruik van maakt werd langzaam volgereden met de auto's van Rally For Kids, maar ook de gastrijders kwamen kort achter elkaar binnen. Een hele rij met rally-/race auto's werd strak neergezet aan één zijde, de andere kant van de grote hangar werd voorzien van catering en vertier voor de Kids die vanaf 11.15 werden verwacht.

Ook buiten werden diverse borden en spandoeken opgehangen, zowel van Rally For Kids als van de diverse sponsoren. Een welkome aanvulling op onze grote groep vrijwilligers was de hulp van Schuiteman Accountants en Adviseurs. Zij stelden dit jaar ca. 12 personeelsleden de gehele dag beschikbaar om ons als stichting te kunnen assisteren. De gemotiveerde medewerkers werden op diverse fronten ingezet en gaven een positieve bijdrage aan een toch al geoliede machine.

Gert van den Heuvel was uiteraard ook op 'zijn basis' aanwezig en liet de tijdens de Nederland Rally geïntroduceerde Mitsubishi Lancer EVO III van Dick van Dijk voorzien van een demper in de uitlaat om aan de geluidsnormen te blijven voldoen. Ook op een afgelegen Duitse vliegbasis gelden tegenwoordig strenge regels...

Nadat de voorbereidingen waren afgerond werden de (gast)rijders in een briefing op de hoogte gebracht van de regels en doelstellingen. Het gaat 100% om de KIDS, die moeten een geweldige dag beleven en daarbij moet soms de rijder even gas terugnemen in plaats van er vol voor gaan. Vooral de veiligheid in acht nemen en goed opletten op signalen van de kinderen, vinden zij het mooi en mag het nog wat dwarser dan is de ruimte er zolang het verantwoord blijft.

Ondertussen kwamen de KIDS met hun ouders/verzorgers binnenlopen en werden door de vaste crew welkom geheten. Voor alle kinderen stond een tas klaar waarin diverse leuke dingen door onze sponsors waren gestopt. Direct werd een aanslag gedaan op de skelterbaan, werden de rallywagens van binnen en buiten bewonderd en dagdroomden de kinderen al over welke auto ze minimaal 1x moesten beleven!

Gert van den Top opende rond 12.00uur de dag officieel waarna er direct een keurig verzorgde lunch klaar stond. Naast de met ham en kaas belegde broodjes waren er rozijnenbollen, kroketten, frikandellen en nog veel meer! Ook de (gast)rijders en vrijwilligers genoten van de maaltijd om er vol verse energie 's middags tegenaan te kunnen gaan!

Na de lunch werd onder leiding van twee Van den Heuvel's het uitgezette circuit verkend. Alle deelnemers moesten twee rondjes achter de 'pacecar' aanrijden. Hierdoor waren de rijders reeds bekend met de uitgezette lijnen en chicanes om het parcours met de KIDS op een verantwoorde wijze te kunnen rondgaan.

Het was prachtig om te zien dat de KIDS al klaar stonden met helmen op om direct in te kunnen stappen na deze twee ronden. Het was voor iedereen duidelijk, hier zijn de KIDS voor gekomen, dit laat hen echt even alles vergeven en geeft zo'n enorme kik voor hen, maar zeker ook voor de rijders en vrijwilligers die helpen bij het in-/uitstappen. De ouders/verzorgers gaan ook op in de spanning, de belevenissen en de ontlading en verhalen achteraf. Soms waait er even een flinke rookwolk over als één van de achterwiel aangedreven BMW's of Opel Rekord zijn kunsten wat enthousiast laat zien.

De gezichten na een paar rondjes, de opgestoken duimen en zwaaiende handjes tijdens de drifts, prachtige verhalen over de auto waar ze inzaten, allemaal reacties waar de medewerkers een enorme voldoening uit halen en dergelijke dagen graag en met plezier organiseren!

Na ca. 1,5 uur rijden werd het tijd voor een korte pauze. Ca. 30 minuten rust voor de auto's om af te koelen, hier en daar wat olie voor de zwaar belaste motoren, een bandenwissel en natuurlijk wat racebrandstof uit een vat. Ook rijders, vrijwilligers, officials en natuurlijk de gasten moesten even wat drinken om er nogmaals een uur tegenaan te kunnen gaan.

Ook het tweede deel van het middagprogramma vloog voorbij, het weer stond nog steeds aan onze kant zodat ook dit uurtje lekker droog kon worden verreden. Rond 16.30uur was het tijd om de auto's aan de kant te zetten en stonden er meerdere barbecues klaar. Iedereen kon genoeg eten en er werden nog veel verhalen uitgewisseld tussen de KIDS.

Daarna was ook aan deze prachtige circuitdag alweer een einde gekomen en vertrokken als eerste de gasten richting Nederland waarna de Duitse hangar weer leeggehaald werd en alle auto's veilig op de vrachtwagens en aanhangwagens werden vastgezet om met een tevreden gevoel in het donker weer terug te keren naar de thuisbasis!


Langs deze weg wil het bestuur van Rally For Kids de gastrijders en helpers enorm bedanken die tijdens deze fantastische circuitdag weer in grote getale aanwezig waren! Het is geweldig om telkens te merken met hoeveel enthousiasme en bereidwilligheid jullie willen komen met jullie kostbare materiaal om het voor de KIDS tot een geweldig evenement te maken!

Natuurlijk ook een woord van dank richting onze sponsors - waarvan er een aantal aanwezig waren - die dergelijke evenementen mogelijk maken voor de KIDS! Wij hopen ook in de komende jaren een beroep op u te mogen blijven doen en hiermee nog lang dergelijke unieke evenementen mogelijk te maken!

Nogmaals, BEDANKT!

 

Stichting Rally For Kids

Klik hier voor meer foto's Klik hier voor de foto's online! | UPDATE 19.10.2008 (144 foto's)

Online video van circuitdag Niederrhein! | UPDATE 21.10.2008

 

Was u aanwezig als gezin, gastrijder of vrijwilliger en wilt u ons een reactie sturen?
Gebruik hiervoor het reactieformulier. Uw reactie wordt eventueel op de site geplaatst!


Eerste reacties: | UPDATE 21.10.2008

Klik voor vergroting!Klik voor vergroting!Klik voor vergroting!

Klik voor vergroting!Klik voor vergroting!Klik voor vergroting!

Klik voor vergroting!

 

«-- terug