MOBA Kippenren 2016 - 9 april rondom Barneveld!
Volg RallyForKids op Twitter
Hoofdsponsor van Rally For Kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Rally For Kids
Lunteren

 

 

Verslag circuitdag Niederrhein 24 oktober 2014

We schrijven vrijdag 24 oktober 2014. De dag van het laatste evenement voor dit jaar van Rally for Kids. Traditiegetrouw zijn wij vandaag neergestreken op het circuit van het Duitse Niederrhein vlak over de grens. De prachtige baan met zijn grote overdekte hal geven ons alle ruimte die wij nodig hebben voor een mooie dag.

Vandaag mogen we 100 kids verwelkomen. Een hele leuke mix van bekende maar ook nieuwe gezichten trekken aan mij voorbij. Leuk om een praatje te maken met de kids. "Weet jij al in welke auto je straks wilt rijden?" vraag ik aan nieuweling Jim.  Zelf denk ik dat hij wel in die Lamborghini zal willen zitten. Mooie exotische auto, echt een jongensdroom. Maar nee hoor. "Ja, dat weet ik wel. In die oranje daar!" en hij wijst naar de auto van Leo Kok. "Want oranje is de gaafste kleur". Mijn droom aan diggelen maar die van Jim niet want ik heb hem direct meegenomen en hem achter het stuur gezet. Die lach.... mijn dag kon om 10:30 al niet meer stuk kan ik je vertellen.

Wie we ook mogen verwelkomen vandaag zijn een leuk aantal gastrijders. En ook hier weer bekende en nieuwe gezichten. Of bekende gezichten met een nieuwe auto. Hartstikke leuk altijd om te zien hoe het er aan toegaat in het rennerskwartier. Auto van de trailer af, banden checken, starten, warmdraaien. Beetje kletsen met de collega's en dan een bakkie koffie scoren in de centrale hal en kijken wat voor passagiers er vandaag weer klaar staan voor je. Ik moet zeggen dat we vandaag weer een leuke mix aan auto's hadden. Van klein met een lekkere brul in de uitlaat, via de Mustang van Dirk Waaijenberg met een fikse Amerikaanse V8 hamer naar de hoogtoerige Lamborghini van Michel van Westing. Heerlijk. En natuurlijk bedankt dat jullie er waren voor de kids!

En, laat ik ze niet vergeten, onze altijd trouw aanwezige vrijwilligers. Ook hier weer bekende en nieuwe gezichten. Tentopzetters, frisdrankschenksters, kinderverwelkomers, springkussenopblazers, skelterbaanbouwers, knutselclubleidsters, in- en uitstaphelpers, technische autokeurders, baancommisarissen en alles wat ik nog vergeten ben. Jullie waren er weer en jullie stonden je vrouwtje of je mannetje. Jullie leiden alles weer in goede banen. Prachtig om te zien hoe het steeds gestroomlijnder gaat en toch zo lekker ontspannen blijft.

Na het welkomswoord van Voorzitter Gert en de korte maar duidelijke rijdersbriefing kunnen we van start. Er vormt zich een rij waarin alle kids geduldig staan te wachten op "hun" auto.  De rijders rijden een verkenningsronde achter Jim aan( Nee, niet die Jim die die oranje auto zo leuk vond.... Een andere Jim) en we kunnen van start. Het opstellen van de auto's en het helpen instappen van de kids is nog nooit zo soepel gegaan. Prachtig om te zien hoe dit spel verloopt. In een mum van tijd zijn alle kids minimaal 1 keer mee geweest en kunnen we beginnen aan de lunch. Zoals altijd weer meer dan goed verzorgd door Jenny. 

Na de welkome onderbreking gaan we verder met het middagprogramma. De rijders draaien hun rondes en de kids blijven enthousiast om nog een keertje mee te gaan. Zo halverwege de middagsessie komt er een fikse regenbui naar beneden.  Dat leek vervelend maar de meeste rijders, vooral die met achterwielaandrijving, vonden het helemaal niet erg. Heerlijke glijpartijen heb ik gezien. De auto dwars, de wielen wanhopig klauwend naar grip en breeduit lachende kids in de hotseat. Het blijft prachtig om te zien.

Zo ergens tussen 16:00 en 16:30 zijn we klaar met de pret en verzamelen we allemaal in de centrale hal. Jenny heeft daar een heerlijk buffet voor ons klaargezet en iedereen kan zijn of haar bord vol scheppen. Na een dag vol van spanning, plezier, ontelbare rondes rijden en tientallen kids helpen in- en uitstappen kunnen we allemaal wel wat brandstof gebruiken. Na het eten nemen we afscheid van onze grote kleine gasten. Er worden lieve woorden gesproken. Of van mens tot mens, of via een heel persoonlijk bericht  via WhatsApp, of op onze Facebook pagina. Ik kan niet anders zeggen ouders dan dat deze woorden ons goed doen. Bijna net zo goed als de lach van jullie kinderen.....

En volgend jaar? Nou dan zijn we er gewoon weer!

 

Stichting Rally For Kids


Klik hier voor een selectie door Edwin Nieuwenhuis (EDFO)

Klik hier voor de serie foto's door Jacko Morren

Klik hier voor de serie foto's door Johan Woermeijer-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Was u ook aanwezig als VIP, gezin, gastrijder of sponsor en wilt u een reactie aan ons sturen? Gebruik hiervoor het reactieformulier. Uw reactie wordt eventueel op de site geplaatst!

«-- terug