MOBA Kippenren 2016 - 9 april rondom Barneveld!
Volg RallyForKids op Twitter
Hoofdsponsor van Rally For Kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Rally For Kids
Lunteren

 

 

Rally For Kids op volle sterkte in de OVD Rallysprint.

Na weken van voorbereiding en overleg reisde Rally For Kids (RFK) op donderdag af naar Barneveld. Er moesten her en der heel wat spullen worden opgehaald en een van de eerste dingen was om bij de Firma Roordink ons vervoer op te halen. In de opslag van RFK werden heel wat spullen bij elkaar gezet om deze in de truck te laden.

Zo als altijd zijn de laatste uren heel stress vol. Zo ook deze keer. Op notabene vrijdagavond komen de monteurs van RFK tot de ontdekking dat er een achteras van een van de auto’s niet helemaal lekker is en besluiten de mannen om deze wel eerst even te wisselen voordat zij naar Veenendaal gaan. Ondertussen waren ook de andere spullen bij heel veel partners (sponsors) van RFK verzameld. En stonden er twee wagens helemaal vol.

Inmiddels waren de mannen van Skippy-rent in de stromende regen de RFK tent aan het op bouwen. Een klus die niet veel mannen met plezier doen, want het was niet alleen de regen ook de kou speelde een rol.

De grote dag is voor veel mensen aan gebroken, voor de een iets eerder dan voor de ander,
maar wel een dag waar een ieder, groot en klein, naar uit keek

In alle vroegte zetten de eerste mensen hun neus richting Veenendaal.
De conclusie van de meeste was wel: “WAT IS HET KOUD!”
Na dat er her en der wat andere teams begroet waren konden de RFK mensen beginnen om de pagodetenten voor de service op te zetten. Een klus die wel lukt als je het met elkaar doet.
Als het hele spul netjes op hun plek staat, worden wij geroepen om in de grote tent een bakje koffie te komen halen die, - heel verstandig - thuis al was gezet.
Onder het genot van de koffie met plak cake, komt Bert van Kwalitaria binnen met de catering spullen. Ook hij was al vroeg uit de veren. Ome Jan en Alita ontfermen zich over de aankleding van de tent. Een klus die zij samen met de monteurs voor hun rekening nemen. Na een grap en een grol gaan de rijders naar hotel Ibis om daar de documentencontrole te gaan doen.

Bij terugkomst werden de spullen afgegeven aan de monteurs en konden zij samen met Raymond de deurstikkers plakken. Na wat papierwerk konden de mannen naar de technische keuring. En waren de rijders met hun navigatoren al druk aan het verkennen. Elke bocht, elke meter moest op papier gezet worden, om straks in de wedstrijd niet voor een verassing te komen staan.

Bij terugkomst in de Rally For Kids tent kwamen de eerste genodigden al binnen lopen
en werden spontaan ontvangen door onze gastvrouwen. Na wat heen en weer gepraat kregen de kinderen een tas met pet en een heuse VIP PAS

De één na de ander had de weg naar de VIP tent al gevonden en kregen van de dames een slokje drinken met een broodje.

De sfeer was goed en dat kwam mede door Jan Spies. Hij zorgde namelijk voor een stukje muziek. Ook bekende gezichten van RFK Partners ( sponsors ) werden gezien. Iets waar de mensen van RFK altijd naar uit kijken.

Na dat de voorzitter ons allen welkom had geheten en wat tekst en uitleg had gegeven werden de gezinnen met ome Cees Bax op sleeptouw genomen.
Er stond aan de rand van het serviceterrein een grote bus klaar die een ieder naar de eerste klassementsproef bracht. De spanning bij iedereen was te voelen. Bij aankomst stond er een grote trailer klaar waar allen, groot en klein, een plekje in kon vinden.

Al snel kwam de eerste vraag: mama, wanneer begint het? Zo, mijn kind.
De tweede vraag werd een eindje verder al weer gesteld: papa, duurt het nog lang?
Nee, mijn jongen nog even geduld, ze komen zo.
En ja, na een wachtperiode die de meest al snel te lang vonden duren, begonnen de kinderen te springen. Een auto! En ja, heel in de verte was het geraas van een auto te horen.
Met een hoop geloei kwam daar een Opel Manta aan geraasd.
Een auto van RFK met X2 op de ruit. Ronny en Wim kwamen in hoge snelheid voorbij.
De mannen hadden geen oog voor de trailer, terwijl Wim hem er zelf neer had gezet.

Even later weer een kabaal. X1 kwam er aan ook een auto van RFK.
Links rechts door de chicane, rotonde over en het rechte eind op.
Hans en Rob in vol ornaat en wat een gezicht. De kinderen vonden het prachtig!

Na een hoop gejoel van de kinderen, die stonden te springen van plezier, een paar grote klappen en de 0 auto kwam voorbij. Een zinspeling van een ouder: dat gaat er op, tjonge wat een snelheid dan moet je wel een groot hart hebben! En een uitleg van Cees: deze mannen weten wat ze doen hoor! Wees maar niet bang.

De tweede ronde had Wim in de Manta wel oog voor de trailer en met een klein knikje gaf hij aan dat hij de kids wel zag staan.

Ook de gebroeders van Dijk lieten van hun horen en stoven met heel veel geraas over de klassementsproef en ja, de mensen wisten het, een auto met blokje dat moet er een van RFK zijn. Na een paar minuten zagen de kinderen de gebroeders al heel in de verte rijden en duurde het niet zo heel lang of daar stuurde Dick zijn Lancer door de tonnen, links onder de rotonde door en het gas weer snel onder in!

Ondertussen was Ome Cees aan het overleggen met Evelien; Ik denk dat we nu terug moeten naar de service want het is heel koud en dat is voor de kinderen niet zo best.
Bij terugkomst in Veenendaal stond er eten klaar en ja dat moet gezegd worden, eten voor de tijd van het jaar: stamppot boerenkool en zurekool, met een flink stuk rookworst.

De eerste rijders waren ook binnen en de monteurs liepen in snel tempo alles na.
Moet er benzine in, wat voor banden wil je en nog meer van dit soort vragen.
Toen iedereen het eten zich goed had laten smaken, was het al aardig donker en werd de vraag gesteld of het wel verstandig was om ook nog naar kp3 te gaan, want het werd steeds kouder
In kort overleg met onze bikkels ( de kinderen ) werd er toch koers gezet naar kp3.
Ook hier stond voor ons allen weer een trailer klaar.
En ja, de rally in Ede gaat de boeken in als koud en lang wachten. En dat stond ons nu ook weer te wachten. Maar ook nu was het wel het wachten waard.
Met zicht op een lange doordraai linksom, kwamen de auto’s in volle vaart voorbij.
Een grote rij lampen kondigde aan waar de auto’s waren en remschijven waar je een ei op kunt bakken. En ook nu lag op dit stuk klassementsproef de snelheid heel hoog.
Nadat ook hier een poosje was gekeken werd de terugtocht aanvaard.

Bij terugkomst op de service waren de eerste rijders al weer onderweg.
Om hun laatste omloop af te leggen. Nu nog snel de service van Albert en Gert-Jan /Gert en Ron en weer de vraag van de monteurs; gaat alles goed? Zijn er nog problemen? En Albert geeft aan dat hij koppeling problemen heeft. De mannen kijken dit na, stellen wat dingen af en ook zij kunnen weer verder.

Bij hotel de Ibis staan de eerste mensen al te wachten. Want daar staat het start en finish podium. Als eerste komen Ronny en Wim aan en met een grote glimlach rijden zij als eerste de finish over. Na een minuut komen ook Hans en Rob de hoek om. Ook zij hebben het gehaald! En al snel de vraag van Marco van Barneveld, die daar aan het praatijzer staat, hoe de mannen het hebben gehad. En ja, dan komen de eerste verhalen los.

Na een half uur komen ook de gebroeders Dick en Bert van Dijk het terrein op met hun EVO. Ook bij hen blijde gezichten. We zijn er en het is goed gegaan. Ondanks de kou toch een leuke wedstrijd.

Nu is het wachten op de Astra rijders. Albert moet volgens het schema als eerste aankomen. Dus duimen draaien en hopen dat de koppelingsplaat het goed heeft gehouden de laatste ronden. En ook daar komt een auto met blokken aan. Gert-Jan geeft zijn tijd kaart af en ook deze mannen zijn binnen! Nu de laatste. Als het goed is over een minuut. Maar wat is dat,  geen auto van RFK, maar degene die achter Gert en Ron is gestart.

Al snel komt er een telefoontje van Ron. We zijn wel van de proef af maar hebben geen versnelling en aandrijving meer, dus kom ons maar halen. Maar na een paar minuten weer een belletje: hij staat in zijn vier, we kijken wel hoe ver we komen. Met alarmlichten over de vluchtstrook richting Veenendaal en als opmerking: “als we worden aan gehouden dan is de auto net kapot”. Met veel moeite komt ook de laatste auto van RFK in Veenendaal aan.
Door een sprintje van Ron hebben ook zij hun tijdkaart nog net binnen de minuut kunnen afgeven. Iedereen is gezond en wel binnen en dat is het belangrijkste!

De uitslag van Rally For Kids is als volgt.

Ronny en Wim hebben geen tijd om dat zij een X auto waren.
Hans en Rob Hebben ook geen tijd ook zij waren een X auto.

Dick en Bert zijn van de 6 H12 equipes 4e geworden in hun klassen en 14e algemeen
Gert en Ron zijn van de 15 H11 equipes 4e geworden in hun klassen en 27e algemeen
Albert en Gert-Jan zijn van de 15 H11 equipes 5e geworden in hun klassen en 29e algemeen 

Wij willen iedereen bedanken die dit evenement heeft mogelijk gemaakt.
Want zonder sponsors en zonder vrijwilligers stond er niets.
En als er niets staat zijn er ook geen gezinnen die we kunnen verblijden!!!!!

Dus met een woord BEDANKT   

Klik hier voor meer foto's Veel nieuwe foto's online

 

 

Stichting Rally For Kids

 

«-- terug