MOBA Kippenren 2016 - 9 april rondom Barneveld!
Volg RallyForKids op Twitter
Hoofdsponsor van Rally For Kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Rally For Kids
Lunteren

 

 

Rally for Kids kijkt met plezier terug op de OVD Groep Ede Short Rally.

Zaterdag 6 april werd rondom Lunteren en Harskamp de 6e editie van de OVD Groep Ede Short Rally verreden. Bij Rally for Kids wordt deze rally al zes jaar lang gezien als onze thuisrally. En zo kwam het dan ook dat op zaterdagochtend de hospitalitytenten van Rally for Kids vol stroomde met gasten. Dit keer meest van het mannelijke geslacht en ruim boven de 10 jaar oud. Niets ten nadele van de aanwezige dames maar mannen blijken nou eenmaal meer van de rallysport te houden. Laat dat nou goed uitkomen deze dag. We hebben met z'n allen maar liefst drie van de zes klassementsproeven bezocht.

Rond de klok van 11 uur druppelden onze gasten binnen. Even aanmelden en wat te drinken pakken en dan vlug naar buiten bij het rallyteam kijken. Daar legden de monteurs net de laatste hand aan de volledig herstelde Colt van de stichting. De auto stond er prachtig bij, de monteurs straalden en rijder en navigator hadden er goede zin in. Niets hield ons nog tegen! O ja, toch wel: het startschot...

Met in totaal zes busjes vol reden we naar de eerste proef op Meulunteren. Net als vorig jaar konden we hier vlakbij parkeren en liepen we zo het weiland in naar onze plek. Prima stekkie, niks mis mee. Van achter ons kwamen de wagens op volle snelheid aanrijden, stevig in de ankers, haaks rechts, een kleine honderd meter voluit en dan haakslinks. Alle navigatoren riepen hier: "niet snijden" wat zoveel betekent als "niet de binnenbocht nemen want datkan hier niet". Er moeten toch een aantal dove rallyrijders meegedaan hebben want we hebben toch wel wat spectaculaire 'bijna-missers' gezien daar. Er staan er een aantal tussen de foto's.

Toen vlug naar het serviceterrein, wat drinken en hup weer in de bus op weg naar de 2e proef net ten westen van Harskamp. Ook hier weer een mooie plek vlak aan de proef. De wagens kwamen op volle snelheid vanaf rechts, remden precies daar waar onze gasten stonden en gingen dan haaks rechts. Spectaculair kan ik jullie vertellen. Vooral de BMW's uit de 325i cup gingen heerlijk dwars door deze bocht. Een genot om naar te kijken.

De rallywagens gingen na deze proef retour naar de service en ook wijgingen vlug nog even wat drinken.Nog heel even kijken bij de proef op Meulunteren en toen was de rally voor onze gasten afgelopen. Op het moment dat zij weer terug waren op de service kwamen de eerste deelnemers over de finishlijn. Winnaar met behoorlijke afstand op nummer twee was Jasper van de Heuvel. Voor Rally for Kids geen onbekende. Na wat gespetter met champagne kwam ook de gloednieuwe EVO X van Van Dijk Rallysport onder de finishboog door. Dick en Rene hadden zichtbaar genoten van de vuurdoop van hun nieuwe bolide. Door een klein onbedoeld uitstapje werd de achterbumper ontsiert door wat stukken witte powertape maar dat mocht de pret van de heren absoluut niet drukken.

Ondertussen was er in de tenten van Rally for Kids het buffet geserveerd. Uitgehongerd stapelde iedereen zijn/haar bord vol want een dag in de buitenlucht maakt best hongerig. Het smaakte prima. Nadat iedereen genoeg gegeten had namen wij afscheid van onze gasten van vandaag.

Het was een prima verlopen dag zonder problemen. Goed weer, prima functionerend wagenpark en adequate service door de monteurs. Hapje en drankje was ook weer prima voor elkaar door de dames van de catering. En de gasten hebben zich prima vermaakt. Een dag om tevreden op terug te kijken.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Was u ook aanwezig als gezin, gastrijder of sponsor en wilt u een reactie aan ons sturen? Gebruik hiervoor het reactieformulier. Uw reactie wordt eventueel op de site geplaatst!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Klik op de gallery links voor de foto's!Foto's door Jacko Morren online!

 

Stichting Rally For Kids

 

«-- terug