MOBA Kippenren 2016 - 9 april rondom Barneveld!
Volg RallyForKids op Twitter
Hoofdsponsor van Rally For Kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Rally For Kids
Lunteren

 

 

 

Team Rally For Kids / Van Dijk Rallysport verdienstelijk in Almere

Met een broederlijke omhelzing op het plein van het Bastion Hotel in Almere werd gevierd dat de eerste punten voor het team van Rally For Kids annex Van Dijk Rallysport binnen waren. Na het uitvallen op de voorlaatste klassementsproef van de Tank S Rallysprint in Emmeloord was het de equipe Van Dijk/Van Dijk veel aan gelegen om dit keer wel de finish te halen. Maar zoals vaak het geval is kende ook deze rallysprint weer zijn ups and downs.

Natuurlijk was er de afgelopen weken weer hard gewerkt aan de EVO III. De remproblemen waren verholpen en nieuwe zachtere banden moesten voor meer grip zorgen. Op KP 1, de korte maar spectaculaire rondkoers op het terrein van Almere Zand, werd gelijk de vaart er flink in gezet, kon een enkele deelnemer worden ingehaald en werd bij de derde passage van de chicane koers gezet naar de flying finish. Met de borden in het zicht schrok de equipe behoorlijk, want op de laatste 100 meter van de proef lag pal voor hen de 1 minuut eerdere gestarte equipe vol in de sloot, zonder dat er verder iemand bij aanwezig was. Juist op het moment dat Dick besloot om te stoppen, waren bij rijders de auto uit en kwam ook hulp ter plaatse zodat Dick en Bert van Dijk verder konden. De spreekwoordelijk kop was er af.

Op KP 2 werd het tempo vastgehouden. Zonder problemen werd opnieuw de finish bereikt. KP 3 is de proef met de jump. Ondanks dat de equipe bekend was met deze verraderlijke sprong en toch men zich toch nog verrassen. Met te veel vaart vloog de EVO door de lucht. De klap bij het landen was heftig maar de auto bleef in een kaarsrecht spoor zijn weg vervolgen. Direct was er wel een enorme stank in de auto, maar alles functioneerde en alsof er niets gebeurd was werd de proef voortgezet. De tweede en derde passage van de jump, ook deze KP was een rondkoers waarbij drie maal werd rondgereden, werd met aangepaste snelheid  de jump genomen. Na de eindstreep was het tijd voor de service en met een top 20 notering algemeen konden de monteurs aan de slag om de EVO ook voor de tweede omloop op punt te zetten. Met de invallende duisternis werd ook de lampenbar gemonteerd.

KP 4 verliep voorspoedig, ook al werd de equipe verrast doordat amper 100 meter voor de eerste passage van de startpositie toch een nieuwe deelnemer werd gestart. Na een kort stukje bumperkleven omdat er geen ruimte was om in te halen werd de andere equipe alsnog gepasseerd en kon de proef verder in hoog tempo worden afgerond. KP 5 verliep ook heel mooi en met nog één proef te gaan leek een top 15 klassering veiliggesteld. Maar met nog slechts 2 kilometer te gaan viel de koppeling weg zodat schakelen niet meer mogelijk was. In de derde versnelling en met de vingers gekruist werd het laatste stuk van de proef afgelegd. Hoewel er zo’n 40 kostbare seconden werden ingeleverd, was de blijdschap in de auto er niet minder om toen de eindstreep gepasseerd werd. Gelukkig was het finishpodium op een steenworp afstand want hortend en stotend kon op eigen kracht ook dit laatste station worden gepasseerd. Met de welverdiende felicitaties van de speaker en de aandacht van de pers werd een mooie rallydag voor het team van Rally For Kids / Van Dijk Rallysport waardig afgesloten.

Stichting Rally For Kids

 

«-- terug