MOBA Kippenren 2016 - 9 april rondom Barneveld!
Volg RallyForKids op Twitter
Hoofdsponsor van Rally For Kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Rally For Kids
Lunteren

 

 

Update 7 maart 2008 : nieuwe foto's, reacties en video!

Account Software Rallysprint smaakt naar meer!

De eerste editie van de Account Software rallysprint zit er alweer op. Na wekenlange voorbereiding en regelmatig overleg met de organisatie - die ons enorme ondersteuning heeft gegeven - leek een paar dagen voor de 1e maart alleen het weer nog niet echt mee te werken. Gelukkig werden de vrijdag voorafgaand aan het nieuwe evenement de voorspellingen bijgesteld en werd het uiteindelijk een droge rallysprint met een fikse bries waardoor hier en daar een tent niet kon worden opgebouwd.

Vrijdag begonnen de grote voorbereidingen aan deze dag. Een leegstaand pand aan de Kruisboog, direct voor de start van KP1 werd aan ons beschikbaar gesteld en moest een beetje aangekleed worden om de Kids met hun ouders/verzorgers te kunnen ontvangen. Tafels, stoelen, vlaggen, planten, verwaring.... vanalles moest er worden heengebracht. Ook een springkussen, videoscherm en playseats mochten deze keer niet ontbreken.

Naast de voorbereidingen voor de Kids moest ook op de service alsvast het nodige worden voorbereid. De rallyauto's van Rally For Kids zijn de afgelopen weken grondig nagekeken om klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. De Opel Ascona heeft aanzienlijke aanpassingen ondergaan met onder meer een andere achter- en vooras. Reden te meer voor de rijders en navigatoren om er met extra motivatie tegenaan te gaan in Veenendaal.

Om 11uur kwamen de eerste gezinnen binnen, en werden welkom geheten en voorzien van een infopakket van de organisatie, alsmede een Rally For Kids pet, sleutelhanger, keycord etc. Natuurlijk was er ook gelijk wat te drinken en samen met een grote koek vloog het eerste uur voorbij. Tussendoor konden de Kids nog kijken bij een aantal auto's van het Midlands Show Off Team, die hun voornamelijk Japanse sportieve en aangeklede auto's ter decoratie hadden opgesteld.

Na een kort openingswoord door Hans Jansen kon iedereen zoveel broodjes en soep eten als hij/zij maar luste en was iedereen klaar voor de 1e klassementsproef die recht voor 'ons' pand om 12.19u van start ging. Iets voor 13.00uur gingen Gert van den Top en Ron Koetsier van start op deze klassementsproef in de Opel Astra GSI. Met startnummer 35 kwamen ze volgas 3 keer langs de Kids die buiten veilig achter de hekken aan het genieten waren. Na de eerste bocht beleefde Gert en Ron nog een spannend momentje door de Astra met nog koude banden iets te harde de bocht in te gooien en dwars op de weg te eindigen met een paar zwarte sporen op het Veenendaalse asfalt. Gelukkig niks geraakt, gauw achteruit steken en weer verder. Voordat Gert de Astra 3x rond had begonnen Dick van Dijk met zijn nieuwe navigator (en broer) Bert van Dijk ook aan KP1, met startnummer 38.

Na de doorkomsten van het team werd het langzaam tijd om de Kids klaar te maken voor de busreis naar KP4 waar de stichting was uitgenodigd door keukencentrum Cornelissen. De busreis was een belevenis op zich, aangezien de stichting 2 wel heel bijzondere bussen ter beschikking had gekregen. Vanuit de organisatie was een oranje Engelse dubbeldekker beschikbaar gesteld terwijl 't Guppy zijn Amerikaanse schoolbus zelf had aangeboden.Beide bussen waren zeker in trek bij de Kids en ze genoten volop van de tour door Veenendaal. Het laatste stuk mochten de bussen zelfs over de klassementsproef zodat er nauwelijks gelopen hoefde te worden.

Bij keukencentrum Cornelissen wachte een heuze verassing. Een chef-kok w as heerlijke zelfgemaakte hamburgers aan het klaarmaken voor Rally For Kids enhad aldiverse andere hapjes klaar staan. De diepvries zat vol met ijsjes voor de Kids, er was volop te drinken voor jong en oud, kortom een super ontvangst van deze gastvrije sponsor!

Om 14.58uur ging KP4 van start en was het wachten voor velen weer op de doorkomst van nummer 35 en 38. Het ging goed met de Opel Astra, die zich op wist te werken naar plaats 23 algemeen, 4e in de klasse N3. Ook de Opel Ascona liep goed, op de service werd wat schade aan onder andere een velg geconstateerd, maar niks ernstigs en Dick en Bert hadden het prima naar hun zin!

Om 16.30uur werd het tijd om afscheid te nemen bij Cornelissen, nog even tussen wat andere Midlands showautos's door en met de twee bezienswaardige bussen weer op weg te gaan naar KP5, waar ook een heerlijk warm-buffet stond te wachten. De deelnemers waren bij aankomst al volop aan het rijden, de catering stond klaar met een heerlijk chinees-indisch buffet waarvan iedereen volop kon genieten.

Na de start van Gert en Ron kwamen al snel Dick en Bert aan de start en zagen we de Astra voor de eerste keer doorkomen tussen de containers door. De Ascona volgde al snel en het was zichtbaar dat Dick en Bert hun ritme met elkaar en de auto weer lekker gevonden hadden. Al snel bleekechter dat er iets mis moest zijn gegaan met de Opel Astra met startnummer 35, deze bleef te lang weg voor een ronde... Bezorgde gezichten, en na doorkomst van de volgende deelnemers die erachter hadden moeten zitten was de onrust compleet. Al snel bleek dat er met de rijders niks aan de hand was maar dat de brandstofpomp het had begeven, en zonder benzine het duo gewezen was te voet terug te lopen naar het onderkomen van Rally For Kids.

Een teleurstelling zeker met zulke mooie resultaten in hun klasse, maar in de aanwezigheid van de Kids en onder het genot van een warme hap werd dit al snel verwerkt.

fotoDe Opel Ascona had geen problemen en liep op de proeven 5 en 6 goed zodat de finish zonder problemen werd bereikt. Een mooi resultaat voor de broers Van Dijk en zeker ook voor de monteurs die al heel wat tijd in de Ascona hebben gestoken! Met een 31e plaats algemeen van de 57 starters mogen ze tevreden terugkijken op deze rallysprint!

Als grote verrassing ontving de stichting Rally For Kids een check van de organisatie t.w.v. 1.500 euro. Ook ATS-imports schonk de stichting 4 sets xenonverlichting!

De Kids zijn rond 18.00uur weer met hun ouders/verzorgers richting huis vertrokken. De meeste vermoeid maar met mooie ervaringen en verhalen rijker! Dat wordt vast heerlijk slapen met een droom over raceauto's, stoere mannen en heel veel geluid!

reactiesRally For Kids bedankt langs deze weg iedereen die meegewerkt heeft aan dezebijzondere dag en er aan heeft bijgedragen om deze dag tot een succes voor de Kids en hun ouders te maken. Natuurlijk zullen diverse instanties en personen al bedankt zijn of nog worden, maar iedereen die zich heeft ingezet en niet persoonlijk is benaderd alsnog heel erg bedankt voor je steun/hulp!

Was u aanwezig en wilt u reageren? Dat kan altijd per e-mail of door gebruik te maken van het reactie-formulier! Uw reactie kan door ons worden geplaatst op de site.

Lees enkele reacties!

Nieuw : Online video van de Rallysprint Veenendaal door Hans Wennink.

Klik hier voor meer foto's van deze rallysprintKlik hier voor meer foto's van deze rallysprint

Stichting Rally For Kids

«-- terug