MOBA Kippenren 2016 - 9 april rondom Barneveld!
Volg RallyForKids op Twitter
Hoofdsponsor van Rally For Kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Rally For Kids
Lunteren

 

 

Update 9-8-2008 : enkele foto's in gallery!

Rizla Raceday, een belevenis voor iedereen!

Wij waren enkele weken geleden door het MP Motorsportteam uitgenodigd om met enkele gezinnen waarin zich een ziek/gehandicapt kind bevind een Rizzla racingdag als VIP bij te wonen. Deze uitnodiging en ook de contacten liepen via onze hoofdsponsor Brezan automaterialen.

Wij wisten nauwelijks wat het evenement inhield, maar na op internet het een en ander te hebben bekeken zag het er erg aantrekkelijk uit. Toch was ik persoonlijk nogal wat zenuwachtig over het feit dat we dus gezinnen uit moesten nodigen op een evenement waar wij zelf- qua organisatie geen enkele rol spelen, en zelfs niet precies wisten wat we konden verwachten. Het werd me wel verteld maar ik kon me geen goede voorstelling maken. Toch is Evelien snel aan de gang gegaan om gezinnen E-mails te sturen over deze dag, en hoewel de meesten op vakantie gingen kwamen er al snel enkele aanmeldingen.

We spraken met de families af om om 11:00u bij de hoofdingang van het circuit te zijn, enkele gezinnen waren er al eerder dan wijzelf, en een gezin bleef helaas zonder telefoontje helemaal afwezig.

Toen ook Kladik van Arnhem ons- en de uitgenodigde families bij de ingang opwachtte, heette hij ons namens MP Motorsport hartelijk welkom, en vertelde ons wat we zoal gingen doen. De zenuwen en spanning die ik toch een beetje had, veranderde bij mij gelijk in rust. Bij onze eigen evenementen blijven wij zelf de gehele dag enigszins gespannen, vanwege de verantwoording over de goede afloop ervan! Nu lieten we alles los en gaven de genodigden over aan MP Motorsport die alles op professionele en (kind)vriendelijke wijze hebben aangepakt.

Ten eerste werden we begeleid naar de VIPbox van MP, waar de gastdames Mirjam en Marije (M+M) ons op vriendelijke wijze voorzag van een goede lunch. Ondertussen liep er steeds een man met twee kindertjes waarvan 1 in een rolstoel vertwijfeld te zoeken. Zal dat het ontbrekende gezin zijn??

Bij navraag bleek dit niet het geval, maar de man kon simpelweg nergens een plekje vinden om fatsoenlijk te kijken met de rolstoel! We hebben even overlegd met het team van MP, en zij gingen akkoord om het gezin vandaag bij ons te betrekken. De man en zijn kids vielen met de neus in de boter! Ook zij waren nu plotseling VIP en konden de gehele dag met ons mee genieten van alle luxe in de Vipbox!

Vanaf deze luxe VIPplaats hadden de gezinnen een prachtig uitzicht op het circuit..hapje drankje en toiletten binnen handbereik! Wat een spektakel, de geur van rubber, ronkende motoren en zo nu en dan een schuiver voor je neus wat willen we nog meer?? Via een tv scherm kon je alle bochten tegelijk zien! Niets ontgaat je hier!

Later mochten we achter de schermen van het team kijken naar de  racewagens van de temperament volle Nicky Catsburg, Daniel de Jong en Mateusz Adamski. Nicky en Daniel hebben veel uitgelegd over de racewagens, en het reilen en zeilen er omheen. Hiervan kan je veel lezen op www.mpmotorsport.nl

We werden in 3 groepen naar de pitbox geleid, want alles in 1 keer zal te hectisch zijn. Ook de team eigenaren Dick vd Wilt en Henk de Jong hebben veel verteld over hoe zij zelf middels o.a. de kartsport met het racevirus besmet zijn. Dick liet zelfs de truck en trailer uitvoerig zien.
De Jong vertelde hoe hij het virus (eerst veel te jong) overbracht op zijn zoon Daniel... De Jong sr rijdt zelf hobbymatig wel eens lange afstand races. Ook Catsburg senior deed zijn persoonlijk relaas, en vertelde over zijn betrokkenheid.. Zij deden dit met veel enthousiasme, hetgeen bijzonder wordt gewaardeerd!

De genodigde Kids mochten zelfs even plaats nemen achter het stuur van de racewagens, en kosten nog moeiten werden gespaard om zelfs de rolstoelers even in de bolides te beuren. Waar maak je dat mee?? Leuk ook om bij de racewagens sponsorlogo's tegen te komen die bij ons ook een duit in het zakje doen, zoals bijv. ABC Autobandencentrum, Brezan en Schuiteman.

We besloten om de race van het MPteam op de tribune te gaan bekijken, maar om deze met een rolstoel te bereiken dan moet je einden omlopen, en we besluiten de rolstoelers van de trappen af en op te beuren! Fijn dat je dan met een groepje bent want dat had die vader die er later bij kwam nooit alleen gekund! Een behoorlijk minpuntje voor het verder prachtige circuit!

Om ongeveer 16:00u gingen de Formule 3 Renaults 2000 van het team van start. Nick vanaf de 3e plaats Matheus vanaf de 8e en Daniel vanaf de  18e plaats. De kids voelde zich natuurlijk direct betrokken en de coureurs hebben weer een stelletje Fans erbij! Het was een spannende race..zal Nicky de 3e en dus een podiumplaats kunnen behouden? Helaas voor Nicky eindigde hij 4e doordat zijn auto even inhield, Daniel reed een fantastische race en eindigde volgens mij als 8e en Matheus als 6e. De jonge coureurs zijn respectievelijk 20-  16- en 17 jaar oud! Nadat we de diverse races hadden bekeken kregen we uiteindelijk nog een hapje en een drankje in de Vipbox en konden de kinderen met de Rizzla petjes en diverse presentjes hun weg naar huis weer volgen!

Zowel de genodigde gasten als de medewerkers van onze stichting kunnen terugkijken op een bijzondere dag. Een dag waar kosten nog moeiten werden gespaard om ons allen eens heerlijk in de watten te leggen!

Het hele gebeuren heeft een heel plezierige indruk op ons allen gemaakt! Fijn om dit eens zo mee te maken, ook wij waren vandaag Vippers i.p.v .organisators!

MPMotorsport, Hartelijk dank daarvoor namens de genodigde gezinnen en de stichting Rally for Kids!

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Enkele reacties: (update 9-8-2008)

Hoi allemaal We willen jullie heel hartelijk bedanken voor de fantastische dag die we bij jullie hebben gehad. Lars, Bryan en Jesse hebben heel erg genoten. Ze waren er helemaal vol van. Iedereen die het horen wil moet horen dat ze in echte race auto's hebben gezeten en dat dat heel erg cool was.

Groetjes,

Fam. kraan

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bedankt dat Christiaan mee mocht in de paddock, het was zonder jullie niet zo leuk geweest in mijn eentje en de rolstoel en mijn zoon naar boven te hijsen, is een ongelooflijk zware opgave, ik vind het fantastisch dat jullie dit initiatief hebben genomen, om dit alles te organiseren.

Nogmaals heel erg bedankt

Fam. De Boer

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Was u aanwezig als gezin en wilt u een reactie aan ons sturen?
Gebruik hiervoor het reactieformulier. Uw reactie wordt eventueel op de site geplaatst!

Klik hier voor meer foto's Enkele foto's van de Raceday!

 

Stichting Rally For Kids

 

«-- terug