MOBA Kippenren 2016 - 9 april rondom Barneveld!
Volg RallyForKids op Twitter
Hoofdsponsor van Rally For Kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Rally For Kids
Lunteren

 

 

 

De TankS-Rallysprint: een bewogen dagje rallysport

Met de ervaringen van de rallysprint in Veenendaal en de aantekeningen van de verkenning als bagage werd zaterdag 15 maart al vroeg in de ochtend afgereisd naar Emmeloord voor de TankS-Rallysprint. De techniek van de auto’s was na wat probleempjes in Veenendaal weer op orde en de teamleden van Rally For Kids waren door Van Duinkerken Recreatie uit Hoevelaken voorzien van een fijne nieuwe oudoor-jacks. In de vlakke polder kon gelijk getest worden of de jacks het predikaat windstopper wel echt zouden verdienen. Achteraf hebben ze de test glansrijk te doorstaan en bovendien zitten de jacks ook nog eens heerlijk warm!

Na amper een half uur op pad te zijn krijgen Erik Kommer en Eltjo van Beek de schrik van hun leven. Eerst een keiharde knal – de band klapt uit elkaar – de vrachtauto rukt naar links – Erik moet vol naar rechts sturen om niet aan de linkerkant van de weg vol met truck en aanhanger de vangrail in te rijden. Arjan Liefting rijdt kort achter de combinatie en is na de eerste schrik snel bij zijnpositieven. Hij stuurt zijn bus naar het midden van de weg om te voorkomen dat andere weggebruikers door de stuurloze vrachtwagen van Rally For Kids van de weg worden geduwd.Dit alles gebeurd in enkele seconden. Gelukkig loopt het goed af. Erik weet de vrachtauto veilig aan de kant te zetten, maar de schrik zit er goed in. Erik, Eltjo en Arjan zijn alle drie vrachtwagenmonteur van beroep en dat komt goed van pas. Samen nemen ze de schade op en besloten wordt dat Arjan verder rijdt naar Emmeloord en dat Erik en Eltjo samen het wiel gaan verwisselen. Twee uur later arriveren ze op het serviceterrein en de opluchting is van de gezichten af te lezen. We beseffen dat we er goed mee zijn weggekomen, want het had ook heel anders af kunnen lopen.

Het opbouwen van de tenten op het serviceterrein en de technische keuring verlopen vlot. Er is nog voldoende tijd tot we zelf aan de start mogen verschijnen van de rallysprint en besluiten iedereen, behalve Gert en Ron, om zelf een kijkje te gaan nemen bij één van de klassementsproeven van de rally. Achteraf niet zo’n verstandige keuze want doordat onderweg de brug 20 minuten omhoog gaat komen we bijna te laat op het startpodium. Voortaan niet meer doen dus. Het scheelt een hoop stress.

Het wordt een echte rally met een aantal mooie landelijke proeven en een spectaculaire rondkoers over het industriegebied bij Emmeloord. Gert van den Top en Ron Koetsier hebben met de Opel Astra de gang er goed inzitten en zijn net buiten de top-10 terug te vinden. De gebroeders Dick en Bert van Dijk halen bewust niet het uiterste uit hun Opel Ascona en doen het eerst nog even wat rustiger aan. Maar naar mate de wedstrijd vordert en de auto zich prima weet te houden tussen de concurrentie wordt nog een tandje bijgezet en noteert men op zowel de voorlaatste als op de laatste klassementsproef de snelste tijd in de klasse YR15. Mede dankzij de betrouwbaarheid van de Opel Ascona en het uitvallen van een aantal equipes die in de basis sneller zijn, maar het einde van de rally niet weten te halen, kunnen Dick en Bert met trots de trofee voor de 2e plaats in de klasse in ontvangst nemen. Ze worden 18e algemeen. Gert en Ron vallen net buiten de prijzen, maar ook zij mogen met een 9e plaats in het algemeen klassement met tevredenheid terugkijken op de TankS-Rallysprint 2008.

Klik hier voor meer foto's van deze rallysprintKlik hier voor meer foto's van deze rallysprint

Stichting Rally For Kids

 

«-- terug