MOBA Kippenren 2016 - 9 april rondom Barneveld!
Volg RallyForKids op Twitter
Hoofdsponsor van Rally For Kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Rally For Kids
Lunteren

 

 

Rallyteam 'Rally for Kids' heeft goede testdag op Niederrhein.

Vrijdag 8 maart reisde het rallyteam van Rally for Kids af naar het voor ons zo bekende circuit van Niederrhein. Deze keer niet met de verwachting van joelende kids maar wel die van jankende motoren en piepende banden. Er was namelijk een grote testdag georganiseerd waar veel Nederlandse rallyteams acte de presence zouden geven. Na het ongeluk in de OVD rally van 2012 en de daarop volgende fase van repareren van de rallyauto leek het een goed idee om eens een dag te testen en de auto goed af te stellen voor het komende seizoen.

Richting 09:00 was ons bivak klaar, de eerste bakken koffie naar binnen gegleden en konden de monteurs beginnen aan het intensieve karwei van het afstellen van de Proflex schokdempers. Dat bleek nog een vies klusje waarbij het niet alleen op rijden en testen aankwam maar ook op finesse. Waar Gert de auto 'lekker stevig' vond riep Jaco 'franse dweil'. En andersom. Na talloze rondes en verschillende afstellingen werd dan uiteindelijk een setting gevonden die de primaire rijder Gert veel vertrouwen inboezemde. En da's belangrijk natuurlijk.

Nadat de afstelling nog veel rondes was gecontroleerd en Gert in een mooi ritme zijn rondes reed werd het bivak weer opgebroken en kon de auto op de autoambulance.

Een geslaagde dag waarbij de Colt 'op punt' is gezet, de rijder en de monteurs goed hebben samengewerkt en ook het volste vertrouwen in elkaar hebben gekregen. Rallyteam 'Rally for Kids' is klaar voor seizoen 2013!

Vriendelijke groet,

Jacko Morren
Secretaris

Stichting Rally For Kids

 

«-- terug