MOBA Kippenren 2016 - 9 april rondom Barneveld!
Volg RallyForKids op Twitter
Hoofdsponsor van Rally For Kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Rally For Kids
Lunteren

 

 

Nuttige KNAF-testdag Niederrhein

Op vrijdag de 13e vond de KNAF-testdag plaats op het Duitse Niederrhein, waar Rally For Kids jaarlijks in de herfstvakantie de circuitdag organiseert. Het weer was met nauwelijks wind en zo nu en dan zonneschijn zeer aangenaam. Zeker na de voorafgaande druilerige dagen. In de ochtend maakte dit dat het parcours er nog verraderlijk bij lag, hetgeen veel spectaculaire plaatjes opleverde.

Deze testdag was een mooie gelegenheid voor Dick van Dijk en Bert van Dijk om de Mitsubishi Evo 3 en de Opel Ascona , waar de afgelopen wintermaanden samen met de monteurs Erik Kommer en Eltjo van Beek flink aan gesleuteld is, op een aantal punten uit te proberen. Het nieuwe motorblok in de Ascona levert duidelijk meer vermogen en met het korte stuurhuis is het een fijne auto geworden om mee te rijden.

Bij de Mitsubishi ging vooral de aandacht uit naar de banden. De ochtend werd benut voor het vinden van de juiste bandenspanning, waardoor een optimale wegligging werd bereikt. Met de Mitsubishi Evo 3 zullen Dick en Bert dit seizoen gaan deelnemen aan het Nederlands Kanpioenschap Rallysprint, dat op zaterdag 21 maart begint met de Tank S Rallysprint in de omgeving van Emmeloord en Kampen.

Albert van de Worp was ook naar Niederrhein afgereisd om met zijn nieuwe aanwinst, een Opel Astra, de eerste ervaringen op te doen. Leuke bijkomstigheid is dat Albert in 2007 naast Dick van Dijk in deze auto heeft genavigeerd. Voortaan zal Albert dus zelf achter het stuur gaan plaatsnemen. In de loop van de dag bleek dat Albert, gelet op zijn rijstijl, duidelijk vooruitgang had geboekt.

Na deze geslaagde testdag kan Rally For Kids het nieuwe seizoen met vertrouwen tegemoet zien.

Stichting Rally For Kids

 

«-- terug