MOBA Kippenren 2016 - 9 april rondom Barneveld!
Volg RallyForKids op Twitter
Hoofdsponsor van Rally For Kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Rally For Kids
Lunteren

 

 

Rally For Kids geniet van Vechtdal Rallysprint

Rallysport op z’n best. Zo zou je de Vechtdal Rallysprint het best kunnen omschrijven. Een groot startveld, een ruim serviceterrein, een uitstekend rallycentrum en een goede organisatie waren de ingrediënten voor het aantrekkelijke recept. Het mooie weer zorgde voor de perfecte omstandigheden en het publiek, dat al dit verrukkelijks mocht aanschouwen, was in grote getale op Hardenberg en omgeving afgekomen.

Hoewel het evenement pas voor de 4e keer werd georganiseerd, was het aantal inschrijvingen de 130 al ruim gepasseerd. De organisatie besloot daarom het aantal deelnemers uit te breiden van 90 naar 111. Rally For Kids was met de Opel Astra en de Opel Ascona eveneens afgereisd naar het oosten des land. Vorig jaar werd er ook deelgenomen en toen smaakte het al naar meer. Een hevige regenbui zorgde er toen nog voor dat één van de wagens noodgedwongen een plotselinge slootinspectie ging houden, maar met slechts 7 minuten vertraging kon toen alsnog de rally worden voortgezet.

Deze keer bleef het de hele dag droog, maar desondanks waren er voor beide equipes toch een paar momentjes. Gert van den Top en Ron Koetsier misten op een haar na een lantaanpaal, toen de schoen van Gert tussen het gaspedaal en de rem kwam vast te zitten. Later werd de chicane net even te hard genomen, waardoor de auto iets te ver naar links uitweek en met de zijkant licht een paaltje werd aangetikt. Een flinke deuk in het achterscherm was het resultaat.

Dick en Bert van Dijk deden het bij diezelfde chicane tijdens de eerste doorkomst wat voorzichtiger en Dick loodste zijn Opel Ascona er bedreven tussendoor. Bij de tweede doorgang lag de snelheid beduidend hoger en met grote stuurmanskunst werd het eerste watervat rakelings gepasseerd. De tweede ton met 200 liter water kwam daarna net iets te dichtbij en in de auto werd de klap duidelijk vernomen. De ton bleef echter staan en hoewel voor schade werd gevreesd vlogen er geen onderdelen van de auto. Bij de finish van de proef werd één van de officials gevraagd of er iets te zien was aan de auto, maar deze kon slechts wat krassen op de bumper en de uitbouw van het voorscherm ontdekken. Niets aan de hand dus.

Op het onverharde hadden beide Opel’s het zwaar. In het mulle zand kregen de slicks maar weinig grip en al zoekend, van links naar rechts slingerend, zocht men zich een weg door de kuilen en gaten. Op de 5e klassementsproef wist Dick ternauwernood zijn Ascona uit de greppel te houden, nadat hij net iets te hard van het zand de verharde weg weer op kwam en de auto over zijn voorwielen de weg af gleed. Zulks tot groot vermaak van Cees en Gerda Bax, die een paar honderd meter verder als official bij de volgende bocht hun post hadden. Met de duim omhoog en onder groot gejuich werden zij alsnog gepasseerd.

De monteurs (Arjan, Erik, Eltjo en Jaco) hadden hun zaken weer prima voor elkaar. Ook zij konden tussen de bedrijven door een kijkje nemen om de proeven en de verrichtingen van beide equipes met eigen ogen aanschouwen. Allebei de Opel’s haalden de eindstreep en aan het einde van de dag keerde iedereen tevreden naar huis. Hardenberg: tot volgend jaar!


Klik hier voor meer foto's Klik hier voor meer foto's! (update 03.07.2008)

 

Stichting Rally For Kids

 

«-- terug