MOBA Kippenren 2016 - 9 april rondom Barneveld!
Volg RallyForKids op Twitter
Hoofdsponsor van Rally For Kids

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Rally For Kids
Lunteren

 

 

Rally For Kids aan de start van de Autosoft Vechtdal Rallysprint

Op zaterdag 20 juni werd rondom Hardenberg voor de 5e maal de Autosoft Vechtdal Rallysprint georganiseerd. Met ruim 100 deelnemers op een zeer gevarieerde startlijst beloofde het weer een bijzonder aantrekkelijk evenement te worden.

De 3 proeven worden 2x gereden en leveren in totaal 64,6km aan klassementsproef op waarvan ca. 7% onverhard wordt gereden.

's Morgens had het nog stevig geregend maar ook tijdens de proeven kwam het af en toe met bakken uit de lucht. Dat maakte de bandenkeuze en risico's moeilijker in te schatten en bovendien werden de bermen volledig kapot gereden. Hierdoor werden delen van het parcours voorzien van een gevaarlijk laagje modder wat volop spektakel opleverde, maar ook veel spannende momentjes in de cockpit!

Rally For Kids kwam aan de start met startnummers 38 en 60. De Mitsubishi Lancer Evolution III van Dick van Dijk reed mee in de klasse H12 terwijl de Opel Astra GSI mee deed in de klasse H11.

Op de eerste proef ging het voor Gert en Ron gelijk al bijna fout. Het aansnijden van de bocht was iets te krap ingezet waardoor de Opel een watervat in de binnenbocht schampte. Dit leverde een flinke deuk in het voorscherm op van de Astra maar ook in het vertrouwen van de rijder en navigator.

Vandaar dat KP2 rustig werd vervolgd om vanaf KP3 weer de draad op te pakken en er lekker voor te gaan zitten. Uiteindelijk kwamen Gert en Ron als 6e in hun klasse over de finish. Van de 15 gestarte deelnemers nog geen slecht resultaat, zeker na de probleempjes op KP1.

De Lancer van Dick van Dijk met zijn broer Bert als navigator doorstond de krachtmeting goed. Op KP1 was het duo vrijwel even snel als Roy en Maaike Wevers in de Toyota Celica en drie seconden sneller als de Lancia Delta van Engelbert Keen. Vanaf KP2 moest er op de Toyota wat tijd worden ingeleverd terwijl het met de Lancia Delta telkens stuivertje wisselen was om de snelste.

Achteraf kunnen beide teams terugkijken op een mooi evenement en wordt er voor 2010 alweer uitgekeken naar de volgende Vechtdal Rallysprint!


Klik hier voor meer foto's Klik hier voor meer foto's!


Stichting Rally For Kids

 

Foto's met dank aan Dick Groen | AutoPics.nl

«-- terug